Löpning Kläder, Skor & Prylar 10 inlägg 1876 visningar

Problem med Endomondo

Lasse-hatten
Eslöv
#1
13 maj 2020 - 10:49
Gilla 
Kanske inte det optimala forumet för detta, men här finns en del nördar så jag försöker ändå!
Jag har en gammal telefon (Galaxy S3, Android 4.1.2) med Endomondo på, som jag har med mig när jag springer för att min fru skall veta var hon skall börja leta om jag inte kommer hem i tid. :)
Det har fungerat utmärkt till för någon vecka sedan, då slutade Endomondo plötsligt sända min position. Nu har jag installerat om Endomondo, skapat nytt konto mm och nu går det inte ens att logga in, inte med något konto. "Nätverksfel uppstod. Försök igen om en stund."
På min vanliga telefon och på nätet är det inga problem.
Någon som har någon idé om hur jag kan lösa det?
1982 • Lilla edet
#2
14 maj 2020 - 08:28
Gilla 
Kul en till stackare som oxå kör med endomondo (tyvär använder ja den oxå) ja hade det problemet för ett par veckor sen och antar att om du kollar på gps signalen när du är i appen är den röd eller orange, jag testade att fixa i olika inställningar, avinstallera appen och en hel del hot om att gå över till strava men inget hjälpte, fören jag startade om telefonen och då på något magiskt sätt så började den fungera igen, i sann kundtjänst anda testa starta om telefonen om du int redan gjort d. Hoppas d löser problemet för dig:)
Lasse-hatten
Eslöv
#3
14 maj 2020 - 11:48
Svar på inlägg #2
Gilla 
Tack!
Jag har startat om telefonen, jag har t. o. m. fabriksåterställt den. Jag har installerat om Endomondo. Någon GPS-signal får jag inte eftersom jag inte ens kan logga in... Varken via wifi eller mobilnätet. Jag har provat med flera olika konton. Det enda som händer är "Nätverksfel uppstod. Försök igen om en stund."

Förslag på alternativ? Det enda jag är intresserad av är att min fru, på sin telefon, skall kunna se var jag befinner mig. Maps fungerar inte, WhatsApp fungerar inte, antagligen för att telefonen är för gammal.
1982 • Lilla edet
#4
14 maj 2020 - 12:54
Gilla 
Trist att det inte fungerade för dig! Jag mailade även deras kundtjänst och fick denna länk https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003633613-Android-GPS-Troubleshooting-Guide antar att du redan har testat, är tyvär d sista jag kan försöka hjälpa till med
Lasse-hatten
Eslöv
#5
14 maj 2020 - 21:28
Svar på inlägg #4
Gilla 
Nej, det hjälpte inte så mycket. Jag kan ju inte felsöka Endomondo när jag inte ens kan logga in. Kan vara så att det har med telefonens ålder att göra också, men det fungerade ju till för någon vecka sedan. Tack i alla fall!
Linköping
#6
17 maj 2020 - 17:02
Gilla 
Exakt samma sak har hänt mig nu. Jag har en iPhone7 och har kört med Endomondo länge på den. Plötsligt hittar den inte mitt nätverk. Kunde inte se flödet och historiken. Stängde av wifi, men den hittade inte min vanliga surf heller. GPS:en verkade funka. Installerade då om appen och nu kan jag inte logga in längre.
Jim
1973 • Lomma
#7
18 maj 2020 - 10:39
Gilla 
Det är inte era konton eller telefoner det är fel på, det är Endomondo.
https://status.underarmour.com/
Lasse-hatten
Eslöv
#8
18 maj 2020 - 11:37
Gilla 
Intressant! Tack!
Men märkligt ändå eftersom både min och min frus vanliga telefoner fungerar, det är bara min "nödtelefon" som inte gör det. Vi får väl vänta och se.
Lasse-hatten
Eslöv
#9
20 maj 2020 - 10:47
Gilla 
Enligt länken i #7 skall det vara OK nu, men det är det inte. Jag kan fortfarande inte logga in.

Förslag på annan app som kan skicka liveposition till en annan telefon (från en "gammal" telefon)?
1984 • Skövde
#10
20 maj 2020 - 22:36
Gilla 
Jag har inga direkta problem med Endomondo. Jag har en Garmin Forerunner 35 tror jag den heter.
Jag har ställt in så den synkar runda till Garmin, Endomondo samt Strava. Garmin och Strava synkas nästan direkt när jag kommit in. Medan endomondo kan dröja lång tid.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.