Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2602 visningar

Ont i bröstet går inte över

#1
3 maj 2019 - 13:00
Gilla 
Hej, har läst alla trådar om bröstsmärta i forumet men hittar ingen som passar riktigt på mina besvär. I augusti -18 drog jag upp träningen rejält under semestern.
Satsade hårt på styrketräning med fokus på bröstet och körde flyes mycket tyngre än tidigare och mycket oftare, ca varannan dag. Jag började också intervall-löpa. Detta från en ganska otränad grund med ca 1 lugnt och kort joggingpass i veckan. Efter jogging har jag de senaste åren känt att det gjort ont i lungorna/luftvägarna i ett par tre dagar efteråt, men sedan har det gått över.
Efter det sista (hann bara med två...) passet med intervaller, 1 min max, 1 min vila, brann det mer eller mindre i bröstet.
Problemet är att detta aldrig gått över.
Nu 8 månader senare är jag lungröntgad, spirometriad, blodkollad och hjärt-ultraljudskollad. Läkarna hittar inget fel och lutar åt att brosket mellan revben och bröstben är inflammerat. Kostokondrit tror jag det heter. Nu riskerar det att bli långt, men jag har även fått problem med extraslag på hjärtat och fick vid ett tillfälle uppsöka sjukhus där förmaksfladder konstaterades. Min läkare säger dock att bröstsmärtorna och hjärtat inte är relaterat, och det kom ju inte samtidigt så det kanske stämmer, även om det för mig är svårt att inte misströsta om att det hör ihop. Hur som, jag har inte någon inflammation kring hjärtat enligt ultraljud.
Symtomen kvartstår hur mycket jag än behandlar med inhallator (kortison), ibuprofén i gel och tablettform.
Jag blir hes i perioder och det känns permanent ungefär som jag fått en hockeytackling i bröstet. Det hjälper att stå istället för att sitta, har därför börjat stå på jobbet.
Nu i efterhand är det lätt att se att jag som 52-åring inte borde dragit upp all träning på det snabba viset, har haft lite svårt att vänja mig vid att kroppen inte är som nyss... ursäkta denna mindre roman, men är det någon som känner igen något av det jag beskriver?

Mvh,
G
merlin
1985 • Karlsborg
#2
3 maj 2019 - 15:30
Gilla 
Får du ont även om du lunkar lite lugn distansträning.

Men nej, att gå från ett kort lugnt pass i veckan till att börja köra maxintervaller är väl ingen hit :). Kanske om man är fjunig 18-åring...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.