Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 816 visningar

Hjälp med skada!

Jesper Isaksson
1975 • Malmö
#1
19 januari 2019 - 19:09
Gilla 
Hej!

Har under de två senaste åren hittat löpning som är så fruktansvärt roligt. Så roligt att jag från kraftig övervikt började gå och sen springa 100-200m till att nu de sista två åren sprungit över 10 000 km.

Har haft små skador och lite annat under tiden men nu har jag drabbats av något jobbigare.

I slutet av året var jag i min livs form. Löpning kännes enkelt och resultaten var fantastiska. Jag lyssnade dock inte riktigt på kroppen. Jag sprang ett lopp och ett hårt träningspass trots smärta och sen dagen efter kunde jag inte springa mer.

Smärtan sitter bak där rumpan möter benen men även fram mot ljumske. Vid ansträngning gör det ont även längre ner på framsida lår och hela vänsterbenet blir ostabilt.

Jag har inte sprungit sen skadan och varit hus sjukgymnast. Hon tror inte det är ljumskbråck även om jag är lite orolig för att det kan vara det. Hon tror överansträngning vilket skulle vara logiskt.

Jag har fått övningar som jag gör och det har skett förbättring. Jag har dock fortfarande ont och kan inte springa. (får ej för sjukgymnast heller.)

Har läst en del på nätet men vill veta mer om vad jag drabbats av och hur jag kan försöka komma tillbaka. Själv misstänker jag bindväven men tänkte att här finns fler som har erfarenhet av löparskador.

Irene
1968 • Åstorp
#2
19 januari 2019 - 19:30
Gilla 
Ser att du är från Malmö. Sök hjälp på imc, antingen på Helmfeldtsgatan eller Fair Play Stadion.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
19 januari 2019 - 22:40
Gilla 
Du måste ju få en diagnos. Idrottsläkare helst men annars en naprapat med idrottsinriktning. imc låter som Idrottsmedicinskt centrum, borde vara ett lämpligt ställe.Ljumskbråck borde du annars kunna få hjälp att utesluta (eller åtgärda) om du söker på vårdcentralen.
Antar att du skrivit fel men har du sprungit 1000 mil på två år utan att bygga upp kroppen så är du självklart överansträngd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.