Löpning Rundor & Kartor 3 inlägg 1732 visningar

Tips på trailslinga Skövde

1986 • Skövde
#1
3 september 2018 - 07:28
Gilla 
Hej, jag började springa i maj och tycker det är superkul med trail. Undrar nu om det finns tips på roliga trailslingor nära mig i Skövde.

Jag bor i Havstena och brukar springa runt Karstorp men vill gärna ha lite mer skogsstigar. Kan man fortsätta från Karstorp upp på Billingeleden? Eller är Billingeleden bara breda grusvägar?

jag var uppe och prövade gröna spåret på Billingen (fick dock avbryta pga smärta i knät), det var fint men jag hittade inga stigar att skutta in på för att komma bort från grusvägarna.

Mycket tacksam för svar!
1975 • Skövde
#2
3 september 2018 - 16:35
Gilla 
Hej

Billingeleden är riktigt fin traillöpning som jag verkligen rekommenderar.
Jag springer oftast mellan Simsjön och Rånna-Säter (ca22km), men även en hel del åt andra hållet från Säter. Stora delar av sträckan går på kuperad stig och är lätt att följa, förutom första kilometrarna från Simsjön som kanske inte är helt perfekt markerad men ändå inget problem om man tar det lite lugnt där stigarna delar sig.

Den tråkigaste biten är enligt mig när man korsat 49:an efter Våmb och fram till Billingehus och Ryds grottor, därefter blir det mysigt igen :)

Från Karstorp är det ju inte långt till Ryds ängar som är en avstickare från Billingeleden, spring dit och vidare därifrån åt valfritt håll. Runt Vallersjön och bort mot Gråmur är fina sträckor.

Överallt på Billingen finns hur mycket bra stigar och små skogsvägar som helst, bara på med skorna och ge sig ut att utforska.
1986 • Skövde
#3
3 september 2018 - 20:19
Gilla 
Hej och stort tack! Superbra tips! Jag är relativt ny i skövde men ska kika på kartan. Jag ska nog utforska billingeleden ordentligt och även ryds ängar som du nämner. Jag tror jag fått löparknä då det hugger till varje gång jag springer nu. Men så fort det är bättre ska jag utforska mer! tack igen!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.