Löpning Tävlingar & Motionslopp / TCS New York City Marathon 2018 9 inlägg 2518 visningar

Ney York - hur fixa bästa resan

Oskarshamn
#1
14 januari 2018 - 22:27
Gilla 
Funderar på att förverkliga en dröm i höst. Men skräms, som säkert så många andra av priserna. Eftersom vi är flera som vill springa så känns lotteriet inte som ett alternativ... Återstår att köpa startplats och hotell eller paketresa från någon av de två arrangörerna. Någon som gjort det? Funderade det bra? Var paketresan värd pengarna eller är det klokare att boka rean själv? Tusen frågor, tacksam för svar... Är självklart även nyfiken på själva loppet...
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
14 januari 2018 - 22:55
Gilla 
Hur köper du startplats? Charity-platserna brukar man behöva skramla ihop en hel del för.
Åkte för många år sedan med Springtime, tror det är samma prisnivå hos de andra (och kanske samarbete). Onödigt dyrt flyg och onödigt bra/dyrt hotell men bra arrangerat. Med lite tips från folk som varit med kan man arrangera själv men det förutsätter att man får tag på en startplats. Jag skulle själv valt att försöka hitta logi nära starten natten före+ev natten efter om logistiken blir svår annars. Men då ska man säkert vara ute i mycket god tid.
Oskarshamn
#3
15 januari 2018 - 00:21
Gilla 
Tänker att man får köpa startplats via nån av arrangörerna. Kostar 6000 om man samtidigtköper 4 nätters hotell. Man kan också välja paketresa,medflyg och guide dock mer ändubbelt så dyrt...
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
15 januari 2018 - 10:25
Gilla 
Aha! Låter som ett bra alternativ för de som inte lyckas seeda sig in.
1971 • Nykvarn
#5
15 januari 2018 - 10:45 Redigerad 15 januari 2018 - 10:45
1 Gilla 
Det är ändå relativt god vinstchans i lotteriet som öppnar idag tror jag, se annan tråd i forumet. Jag sprang 2015, oförglömlig upplevelse, bokade resan själv eftersom jag kvalat in på tid, det blev dyrt eftersom hotell i NYC är dyrt och vi valde att stanna en vecka på semester då vi aldrig varit där tidigare.

Angående boende så är rekommendationen att boka boende nära mål istället för start i NYC. Det är lätt att ta sig till starten ute på Staten Island med buss eller tunnelbana+färja på morgonen och en del av upplevelsen. Bättre sedan att bo centralt på Manhattan och ha nära till hotellet och hela staden efter målgången. Promenaden i race-ponchon efter målgång är den största ego-boosten du kan få då nästan alla du möter gratulerar dig :)
Oskarshamn
#6
15 januari 2018 - 11:48
Gilla 
Tack för tips! Men eftersom vi är flera som ska åka kan man väl inte våga hoppas på att alla ska vinna startplats... Så det blir nog till att pynta. Funderar på hur mycket nytta man har av att betala extra för guider, morgonjogg med mera? Jag menar New York borde vi väl hitta runt i själva, och springa kan man ju göra på egen hand. Ingen som tagit paketresa som har mer att berätta?
Oldboy
1952 • Danderyd
#7
15 januari 2018 - 17:32
Gilla 
Ni har ju redan sällskap av varandra och behöver ingen gruppresa. Visserligen var det kul att gå på MamaMia ihop (men det kostade ju extra) och lite roligt att fira tillsammans efter loppet men guidning? Jodå, lite kul att åka buss runt banan men inte värt alla pengarna. Boka in ev. nöjen i tid bara, inte så lätt att få biljetter till bra föreställningar/evenemang. Lägg gärna turistandet efter loppet - jag tror man lämpligen kan satsa på att vara där två nätter före och behålla den svenska tiden i stort sett: i säng när andra äter middag och upp mitt i natten, båda nätterna. Sen kan man ställa om.
Då funkar det bra som Staffan föreslår också att välja logi närmare målet, går man upp i svinottan för att hinna ta en tidig färja (de senare kan bli fulla) är det skönt att ha kommit i säng en massa timmar "för tidigt".
"Nära målet" kan man modifiera till nära upphämtningsplatsen för ens ombyte, jag fick gå ett par km upplevde jag det som....
Oskarshamn
#8
15 januari 2018 - 19:14
Gilla 
Tack för tips! Man får vägs gör och emot.... tänker ändå att reseledning kan vara skönt när man aldrig varit i NY tidigare...
Adrianna
1964 • SÖDRA SANDBY
#9
15 januari 2018 - 20:51
1 Gilla 
Hej!

Jag har sparat ihop till resan med Springtime. Jag reser ensam, och då är det skönt att inte behöva tänka på detaljer.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.