Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Träning 5 inlägg 5981 visningar

Svullna ben innan löpning.

1988 • Växjö
#1
30 augusti 2016 - 14:35
Gilla 
Hejsan allihopa.

Jag har ett litet problem som jag tänkte slänga ut till de lite mer erfarna aktivitetsutövarna på Jogg.

Det är så att jag har tre träningspass i vecka, 2 löprundor (ca 20 km per gång) & en styrketräningspass. Jag har lagt upp det som så att jag har ett löppass under veckan och ett på helgen, men jag har ett litet problem när det kommer till passet som är i veckan.
Detta utövar jag efter jobbet, problemet är den att jag står upp på jobbet, vid ett skrivbord får jag tillägga, och har inget direkt aktivt arbete där jag rör på mig mycket. Detta gör att mina ben svullnar upp och när det är dags för en löprunda efter jobbet så går det väldigt trögt och jag har inget vidare flyt när jag är ute på rundan.

Finns det någon som har några tips för att lindra detta problem? Jag har provat stödstrumpor, men dessa fungerar inte alls, speciellt inte nu under sommaren då man bär short (ser lite konstigt ut med stödstrumpor och short på :)). Jag har också provat att sitta ned den sista timmen innan jag ska ut, men detta har inte heller hjälp i den mån som jag hoppats eller alls.

Tack på förhand.

/Anton
Thomas Svensson
1982 • Hästveda
#2
30 augusti 2016 - 19:45
Gilla 
Testa spola benen med kallt vatten
Veronica Byström
1971 • Bjästa
#3
30 augusti 2016 - 22:08
Gilla 
Efter avslutad arbetsdag och strax innan ditt löppass, testa rulla underben/vader ett par minuter på en foamroller. Hjälper mej att mjuka upp och minska svullnaden i underben. Om du har tid, lägg sedan upp dom 5 min i högläge. Korta stunder med benen upplagda på en stol när du sitter under arbetsdagen kan bidra till mindre svullnad. Kallvatten kan som tidigare skrivits vara värt att testa. Stödstrumpor är nog ändå mitt hetaste tips;)
Irene
1968 • Åstorp
#4
31 augusti 2016 - 06:59
Gilla 
Om man inte vill använda stödstrumpor finns det vadkompressioner utan fot. Det är kanske roligare till shorts. Dessutom finns dem i olika färger.
1988 • Växjö
#5
4 september 2016 - 07:11 Redigerad 6 september 2016 - 07:24
Gilla 
Wow, tack för alla tipsen. Jag ska prova alla tips som ni har gett mig och se om det ger resultat.
Jag tackar så innerligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.