Löpning Träning 24 inlägg 2959 visningar

Unika löphändelser.

1979 • Svedala
#1
13 juni 2016 - 12:46
Gilla 
Hej alla löpare.
Kom att fundera på olika roliga eller mindre roliga upplevelser som man varit med om på sina löprundor, själv sitter jag inte inne med något utöver det vanliga, mer än rådjursmöte och hundar på håll som man vänt ryggen och hoppats på det bästa.
Någon som sitter inne på något riktigt komiskt eller dramatiskt så hade det varit spännande att få höra!

Ha det bäst!
< < < 1 2 > > >
Johan Hansson
1981 • Gävle
#2
13 juni 2016 - 12:57
1 Gilla 
"Jagade" en stor gås för några veckor sedan, han vägrade hoppa av vägen och jag vägrade springa en omväg på 6km :-)
1971 • Nykvarn
#3
13 juni 2016 - 13:03
2 Gilla 
Bland de dråpligaste jag varit med om är väl ett litet lokalt motionslopp på 5 km som jag sprang 2013. Banan som gick längs Mälaren passerade en bro ca 1 km före målgång och under loppet blev det broöppning för att släppa förbi ett mindre lastfartyg vars kapten tydligen inte kunde vänta på några motionärer, Vi snabbare löpare hann över men många lite långsammare deltagare fick snällt vänta på att bron skulle stängas igen.

På samma lopp missade de flesta som sprang 5 km målgången, den var placerad vid sidan av vägen, 10-km-löparna skulle fortsätta rakt fram på sin bana. Jag vann 5 km men fortsatte springa då jag inte sett den lilla målportalen och fick till slut stanna och fråga några i publiken; "Har jag gått i mål?" Haha, samma scenario utspelade sig sedan för de flesta 5km-löpare.
1961 • Göteborg
#4
13 juni 2016 - 13:22
Gilla 
Tipsar om den här gamla tråden: http://jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=2272
Östermalms IP
#5
13 juni 2016 - 13:45
Gilla 
Morgonjogg på den långa strandpromenaden på sydkusten i Teneriffa. Passerar ett antal uddar. Episk!

Även den 3 km långa spikraka allén fram Windsor castle i London.
1972 • Ljungby (Älmhult)
#6
13 juni 2016 - 14:03
1 Gilla 
Kommer fortfarande ihåg minerna på de 5 cyklisterna, som cyklade i bredd och inte var var beredda på att det skulle komma någon bakifrån som ville om. Och framförallt inte löpare.
Var mitt yngre och snabbare jag, när jag körde en 8 hundring på gång/cykelväg när jag tränade meddeldistans.
Åsa
1978 • Tyresö
#7
13 juni 2016 - 19:24
4 Gilla 
Kan tyvärr inte bidra med något fantastisk under en löprunda.
Däremot kan jag inte hålla mig från mitt bästa kampsportsträningsminne (förlåt lite off topic).
Hade efter tidigare pass bara dragit av mig hela nederdelen av klädnaden i ett pack så att säga, innan jag klev in i duschen hemma. Inför träningen nästa dag hade jag inga rena gi-byxor (vita byxorna man har) och fick bråttom iväg, slet bara med byxorna från träningen dagen innan, som fortfarnade låg i en hög på golvet.

Väl på träningen står vi och tränar sparkar, som man gör, fram mot tränaren. Helt plötsligt flyger ett par trosor ur mitt byxben och landar någonstans där tränaren står. Det blir väldigt tyst.

Uppenbarligen hade trosorna från förra passet legat kvar i byxorna när jag drog ur dem ur högen, och sedan legat löst i själva byxbenet tills jag började sparka.
Fina tider.
1994 • Skövde
#8
13 juni 2016 - 22:23
Gilla 
Sprang för några år sedan ett 4km varv på berget i skövde, och när jag är runt 100m från mål och en toalett (ni förstår vart jag vill komma) så måste jag sätta mig i diket och bajsa... Och i all stress så hukar jag mig ner gör det jag måste men råkar då kissa i mina shorts och kalsonger.

Fick ta på mig shorsten igen springa in på toan och blötlägga dem i handfattet för att inte bilen skulle lukta surt i veckor efter...

Ett av mina mindre trevliga löpar minnen... Men men alla löpare verkar ha sin historia om "löparmage"
1979 • Svedala
#9
14 juni 2016 - 06:36
Gilla 
Fantastiskt rolig läsning:-)))
Nästan så man väntar på att själv råka ut för något roligt iallafall!
Skoj att ni bjuder på ET själva.
Per S
1970 • Norrköping
#10
14 juni 2016 - 12:23
Gilla 
Ett av dom mer händelserika passen var ett långpass i skymningen tidigt förra hösten. Mitt på en grusväg över ett stort sädesfält med vete eller havre på båda sidor, stod ett stort vildsvin. Tänkte att det kunde finnas flera grisar som inte syntes i säden så jag vände om och sprang en annan väg som passerade genom en av Norrköpings förorter. Där sprang jag in i en polisavspärrning och en massa brandbilar. Det var någon som tänt eld på ett förråd på ett dagis. Efter det sprang jag vidare ut i ett lite ensligare område strax utanför stan där passerade en stillastående bil med ett älskande par i. Det kom folk promenerandes från andra hållet också så dom så ut att känna sig lite störda.
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#11
14 juni 2016 - 12:37
Gilla 
När jag tillsammans med min sambo skulle springa nerför ett berg på Gran Canaria 2012 och tyckte det kändes märkligt i smalbenet. Så jag satte min näsduk hårt lindat runt benet, för stödet.

Det skulle visa sig sen (2mån senare) att skenbenet var rakt av.

Ibland blir de så fel, men ändå rätt.

Mötet med en björn, var också ganska så pulshöjande. Men förmodligen ganska vanligt...
1978 • Stockholm
#12
14 juni 2016 - 13:35
1 Gilla 
Jag tror att jag har berättas samma historier en gång tidigare här på jogg.se. Kanske, kanske inte. Skummade igenom tråden som Tricky länkar till men hittade inte något.

1998 var jag ute och joggade längs en stig på en Medelhavsö. Just den runda jag sprang hade jag sprungit ganska många gånger tidigare så det var inget speciellt jag tänkte på. När jag kommer över ett backkrön inser jag att jag stirrar rakt in i mynningen på ett dubbelpipigt gevär. Jägaren stod typ 15-20 meter framför mig med ögat på kornet (heter det så?), fingret på avtryckaren. Lyckligtvis hann jägaren se skillnad på mig och småvilt.

Jag joggade förbi jägaren som såg väldigt skamsen ut. Det var först någon minut senare som jag insåg vad som hade hänt (eller kanske vad som inte hänt).
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#13
14 juni 2016 - 16:59
1 Gilla 
Sprang i Stockholm i veckan. Mitt i löpningen blev jag överfallen av en stor fågel som jagade mig en bit och även bet mig i ryggen.

Det var på Djurgården så det var la säkert en sådan där stockholmshuligan som inte gillar göteborgare. :-)
1974 • Knivsta
#14
14 juni 2016 - 17:27
Gilla 
Kan inte komma på några jätteroliga händelser, förutom att ha sett örn, varg, vildsvin och grävling. Två grävlingar såg jag på nära håll för en månad sen.

I kategorin märkliga saker: Fick en stor insekt i ögat härom veckan när jag sprang. Den var riktigt svår att få bort för den bet sig ilsket fast långt in i ögonvrån. Min kompis berättade, aptopå det, att han under löpning fått en insekt i ögat som han fått lov att operera bort!
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#15
14 juni 2016 - 19:33
Gilla 
Allie: Det kanske var en sån här: http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/flugan-som-sprutar-larver-i-ditt-oga-1

Har gått och nojjat upp mig för att stöta på den flugan sen jag läste artikeln för 4-5 år sen.
1975 • Hässelby
#16
14 juni 2016 - 19:48
1 Gilla 
En mindre rolig händelse (och kanske inte unik) var när jag mötte blottare i skogen som stod och onanerade. Allt jag fick för mig att göra när jag sprang förbi var att vråla "Skärp dig för fan!". Eftersom det var i närheten av en ridskola där det finns många unga tjejer så polisanmälde jag det hela när jag kom hem. Samma man hittade jag ännu en gång onanerandes bara några hundra meter från mitt hem på en lekplats. Återigen ringde jag polisen.

Några veckor senare så kom polisen förbi och jag fick titta på foton och peka ut mannen. De hade lyckats ta mannen på bar gärning vid tillfälle och man misstänkte att det kunde vara samma person. Det var det. Det blev senare rättegång, jag fick vittna, och han fälldes och dömdes till rättspsykiatrisk vård.
1975 • Hässelby
#17
14 juni 2016 - 20:04
3 Gilla 
Några roligare löphändelser: Två av mina absolut snabbaste fartpass och de enda gångerna som jag har sprungit fortare än 3 min/km har involverat djur:

En gång när jag sprang på Djurgården så blev jag jagad av en aggressiv vitkindad gås. Den flög efter mig och bet mig i rumpan och på ryggen.

Den andra gången sub 3 min/km (och då var jag betydligt under) var en gång när jag sprang med mina två whippetar i kopplade till dragbälte. För er som inte vet så är whippetar hetsjaktshundar som jagar med hjälp av synen. De har låg impulskontroll och reagerar när saker i naturen rör på sig och de har en maxhastighet mellan 55-60 km/h som de når på endast tre språng.

Hur som helst, i en nedförsbacke i skogen när jag tryckte på lite och hade rätt bra drag i hundarna så hoppar det ut tre rådjur mitt framför näsan på oss - varpå hundarna självklart drog iväg med mig på släp. För att inte trilla omkull så fick jag lyfta på benen för kung och fosterland samtidigt som jag försökte bromsa mina två odågor och hålla balansen med mina armar. Det tog minst 200 meter innan jag fick stopp på hundarna och min sambo som var med rasade ihop i en hög kvidandes av skratt.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#18
14 juni 2016 - 21:26
2 Gilla 
Djurgården Johanna! Det var ju där jag blev överfallen av en stor fågel i förrgår!

Hur var du klädd? Jagade brallor med IFK Göteborg-emblem. Gissar att det provocerade.:-)
1975 • Hässelby
#19
14 juni 2016 - 22:04
Gilla 
Haha, jag minns faktiskt inte vad jag hade på mig, men det kanske var något blåvitt! :D
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#20
14 juni 2016 - 22:36
Gilla 
Vi får hålla ihop Johanna! ;-)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.