Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 2643 visningar

Saknar 1x1 cm bindväv på underben.

Erica
1986 • Årsta
#1
19 december 2013 - 10:08
Gilla 
Jag har så länge jag kan minnas haft en inbuktning två fingrar ut från mitten av skenbenet, 4mm djup och 1x1 cm. Då jag börjat trappa upp löpningen har jag fått ont av detta, samt i andra benet pga snedbelastar således omedvetet.

För en månad sedan sökte jag vård för detta och blev skickad på ultraljud. Där konstaterade läkarna att det saknades, som ett rent snitt, 1 cm bindväv ovanpå muskeln på utsidan vaden. Ingen kunde säga varför. Nu har jag fått ännu en kallelse till ortoped för att se om hen kan tyda detta.

Det gör sällan ont på löpband, men alltid efter löpning på asfalt eller i skog (mer svikt i löpbandet jag använder), jag har bra skor anpassade för mig.

Med benet neutralt är det en inbuktning, om jag stödjer på foten och lutar mig framåt buktar muskelpåtryckt fett upp genom utbuktningen (eftersom bindväv fattas just där) och blir en synlig knöl.

Är det någon av er, eller känner någon någon, med samma symptom?

En av läkarna jag träffat säger att det inte finns något att göra, att jag "får leva med det" och att jag borde sluta springa. Jag kan inte tänka mig ett liv utan löpning.

Vänligen, hjälp. Tack.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.