Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Löpning Träning 5 inlägg 4744 visningar

Springa eller gå på vårruset?

Kajsa Johansson
1980 • Göteborg
#1
13 maj 2013 - 11:24
Gilla 
Hej!

Undrar vad ni tycker... Jag ska springa gbg-varvet på lördag, men det har varit sisådär med uppladdningen p.g.a. mycket förkylningar och "uttråkning" - jag kände ett tag att det inte var roligt att springa "långt" (typ en mil) så jag började springa lite i skogen, men bara korta sträckor, varvat med styrkeövningar, så jag släppte tanken på gbg-varvet för ett tag, för att bara fortsätta springa i skogen, vilket var/är kul. Men så bestämde jag mig för att springa gbg.varvet iaf, så förra tisdagen sprang jag 8 km för att kolla formen, och det kändes ok (går ju inte så snabbt, men det kan jag ju inte räkna med :)). På torsdagen sprang jag 15 km för att se så jag klarar att springa en längre sträcka, och det gick, men det var riktigt jobbigt, och jag gick några gånger. 1.37 blev tiden. Kroppen kändes helt ok efter detta, men visst var jag trött i benen på fredag och lördag. På lördagen körde jag ett crossfit-prova-på-pass, vilket hade väldigt mycket fokus på ben... Så idag har jag ju rätt go träningsvärk i låren... Och är anmäld till vårruset via jobbet. Bör jag springa idag? Lugnt eller "med fart"? Eller bara promenera och ta ett kort pass imorgon eller på onsdag? Vad tycker ni?? :)
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
#2
13 maj 2013 - 13:27
Gilla 
Hej Kajsa!
Jag tycker du kan ta det som det kommer på Vårruset idag. Springa lite, gå lite emellanåt, men inte ta i alltför hårt. Det går ändå inte att få någon bra tid på Vårruset, pga all trängsel. Passa på att njuta av det sociala istället och på att höja din tävlingsmotivation.

Jag skulle gissa att du kan springa bort lite av din träningsvärk om du tar det lite lagom lugnt idag och stretchar noga efteråt. Jag tror inte du ska springa mer resten av veckan, utan fokusera på mat och vila.

Lycka till på varvet!
Kajsa Johansson
1980 • Göteborg
#3
13 maj 2013 - 21:44
Gilla 
Tack för din input Lena! :) Nu är det avklarat, och jag hade bestämt mig för att gå, för att låta benen vila en dag till, men sen ändrade jag mig igen och vädret talade ju också för att springa för att komma i mål fortare ;). Och det kändes bra! Får se hur det känns imorgon, men nu vilar jag resten av veckan... :) Lördagen kommer bli otroligt spännande!!
1978 • Norrköping
#4
14 maj 2013 - 11:24
Gilla 
Lycka till!
Kajsa Johansson
1980 • Göteborg
#5
14 maj 2013 - 12:09
Gilla 
Tack!! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.