Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 6951 visningar

Ont i höft/lårben

1965 • Skurup
#1
4 april 2013 - 07:53
Gilla 
Jag är sur nu, har haft ont i vänstra höft/lårbenshals i två veckor. Var först hos dr och fick smärtstillande tabletter men det hjälpte inte så jag sökte hjälp hos kiropraktorn. Enligt henne var bäcken låst att den påverkade ända ner till låret, hon "rättade" till och ska gå dit tre gånger. Känns som all min träning rasat ner och jag är rädd att jag inte orkar springa Göteborgsvarvet, jag vet ju inte hur långtid det tar innan jag blir bra. Har någon av er upplevt samma smärta i höft/lårbenshals?
1970 • Frösön
#2
4 april 2013 - 08:17
Gilla 
<- Inte expert :)
Jag trodde att jag hade ont där vid lårbenshalsen, men det visade sig vara en inflammation på fästet till Adductor Brevis (vet inte vad det heter på normalt språk). Det var i alla fall sinnessjukt ont och det vägrade gå över. Att gå, kliva in och ut ur bilen, trappor...allt gjorde riktigt ont. Jag försökte stretcha väldigt försiktigt (ont ont), ingen skillnad (stretchade säkert helt fel), åt Ipren och inflammationsdämpande (minns inte namnet på den... något med Mylan i efternamn) i flera veckor men det blev knappt någon förändring. Efter 3 läkarbesök så bestämde "vi" att jag skulle få kortisonspruta/or rakt in i det onda. Efter kanske 3-4 dagar så började jag känna klar skillnad mot tidigare och efter 2 veckor var det i princip helt borta. Det tog totalt 14 veckor innan jag kunde göra något "vettigt" (längdskidor blev det) från det att jag fick eländet tills det att det gick över.

Jag hade precis klarat milen för första gången när det slog till så jag fick börja om helt från början med mig löpning igen nu i Januari efter att ha varit utslagen sedan tidig höst i fjol.

Hade jag varit du så hade jag gått till en sjukgymnast eller idrottsläkare istället för kiropraktor/naprapat (är väldigt skeptisk till behandlingar som det inte finns någon vetenskaplig grund/bevis för även om flera utövare säkert är väldigt duktiga/kunniga på det de gör).

/Mina 5 kopparmynt
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.