Löpning Skador & Rehab 25 inlägg 96370 visningar

Långvarig låg feber och orkeslös - frisk enl. läkaren

Kajsa B
1987 • Göteborg
#1
22 september 2012 - 15:18
Gilla 
Fy vad jobbigt det låter! Jag har haft två perioder när orken varit borta och jag lättare blivit småsjuk. Första gången var det för att jag har kvalsterallergi (nu kan jag hantera den ok), och andra gången ordentlig järnbrist. allergi kan jag inte tänka mig går ihop med feber dock, annars är det kvalsterallergi något man bli sjukt tött av och som snabbt blir en ond cirkel. är man trött tllbringar man mer tid i säng och soffa, då det är i sådant det lättast samlar på sig allergener så får man än mer symptom.

Testade de inte B12 samtidigt som de testade HB?

Har en vän som har kroniskt trötthetssyndrom. Hon är inte alltid sjuk (även om hon var det oftare än de flesta), men fick väldigt lätt UV osv... däremot har hon kunnat sova helt tokigt mycket. upp mot 18h/dygn var inget konstigt.
< < < 1 2 > > >
HR
1972 • Stockholm
#2
22 september 2012 - 15:55 Redigerad 22 september 2012 - 16:02
Gilla 
Hmm, låter mysko. Och inte alls roligt.

Kristallsjukan är ju en rotatorisk yrsel och kommer i täta skov. Den är dessutom lägesberoende och du får den vid samma typ av vridning, exempelvis åt samma håll.

Det finns andra typer av yrselfenomen och det tar hårt på orken men samtidigt förklarar det inte influensaliknande symtom.

Yrsel kan komma av stress/tidigare sjukdom och spänning och en del typer av yrsel kommer mer sällan så det kan vara på sin plats att få det utrett i samband med att du får nästa yrselomgång.

Du har inga födoämnesallergier eller så? Ingen konstaterad järnbrist? Blodvärden?

Med tanke på hur spritt det varit över årstiderna känns inte pollen helt troligt heller.

Boendet: ingen taskig ventilation där du sover? Ingen mögelfälla någonstans?

Du har ju fått en ganska grundlig genomgång och man undrar liksom i vilken ända man ska fortsätta leta.

Kajsa B
1987 • Göteborg
#3
22 september 2012 - 17:12
Gilla 
mina symptom var trötthet, ofta i form av en tryckande känsla över näsgångarna, skrovlig hals och kli i mun och näsa. väldigt likt en lättare förkylning! Ett av mina största symptom var dock massa "skenallergier". kliade i munnen av vissa nötter, tomat och lite annat, kände av pollen på våren, reagerade på det mesta i pälsdjursväg osv. något inga allergitester visade att jag är allergisk mot. att de kollade ordentligt vad jag är allergisk mot var för att jag trodde jag var väldigt pollenallergisk. men egentligen reagerar jag inte mer än var och varannan människa gör, det blev bara så mycket värre pga pollenallergin. I julas var även första gången på ca 10 år som julgranen inte behövde åka ut redan på annandagen :)
med tröttheten gällde då även att sova inte hjälpte.
men höjd kroppstemperatur kan jag inte minnas att det gav mig. det fick jag dock ofta vid min järnbrist. men ditt HB var ju bra.

Hoppas de lyckas klura ut vad som orsakar din trötthet i alla fall! Måste vara svårt som läkare med om man inte har någon av de mer vanliga grejerna.

Annars får du hålla tummarna att det kommer fram på mer slumpmässiga vägar. min järnbrist kom tex fram för att jag akut skulle operera knät och att det då är standard att testa HB. Två påsar blod fick det bli innan operation... och jag hade mest känt mig hängig och tyckt att jag snarare gick bakåt än framåt i löpningen. men inte orkat söka vård för det.

kontenta: Jag vet hur frustrerande det är när ens huvud och kropp är i ofas, och särskillt hur jobbigt det blir när symptomen är sådär diffusa. Håller tummarna för att du får ordning på det så snart som möjligt! Eller åtminstone får veta orsak
Jenny
1971 • Årsta
#4
23 september 2012 - 14:35
Gilla 
Ett långskott: Har du kollat UVI? Det kan ge helt andra symptom än just att det svider när man kissar. Deppighet, trötthet och orkeslöshet t ex är mycket vanligt vid UVI.
Jamen
1981 • Lidingö
#5
23 september 2012 - 15:45
Gilla 
Hej! Här kommer en läkarstudent med massa frågor =)
Har du gått ned i vikt? Har man sett förhöjd sänka el CRP?
Ledproblem, solkänslighet, utslag i ansiktet eller munsår?
Har man testat muskelstyrkan, är den försämrad? Är det generell muskelsvaghet eller i vissa muskelgrupper, och är det symmetriskt? Har man tagit prover som visar om det finns någon påverkan på muskulaturen, tex kan man ta CK el myoglobin.
Har du d-vit brist? Det kan ju vara en del av förklaringen, men inte till att du är subfebril...vad jag vet iaf.
Fast det är ju lite knepigt att du blev bra ett par månader (iofs under sommar månderna= mer d-vit) och sedan dålig igen...lurigt.
Krya på dej och hoppas de hittar vad som är orsaken snart. (för du har väl fortfarande kontakt med någon läkare?)
Peter Bengtsson
1966 • Hindås
#6
23 september 2012 - 16:55
Gilla 
Borrelia är en mycket lömsk sjukdom.
Efter att tittat runt på http://www.borrelia-tbe.se/ så blir jag orolig.
Det är nog möjligt att ett flertal går runt med det och får en massa diagnoser.
Läs "Emmas blogg" En liten bit ner på högerkanten finner ni "Nu börjar kampen" Det är skrämmande läsning...

Har själv en dotter som gick minst ett år med borrelia innan en läkare sa att det var det.

Det behöver inte vara det du har, men om så är fallet kan det vara svårt att få fram.

Lycka till!

Pär M
1969 • Umeå
#7
23 september 2012 - 19:12
Gilla 
har du djur?
kan det vara nån allergi?

bra blod värde ! hur är dom röda blodkropparna??

Lisa Wahman
1974 • Örebro
#8
26 september 2012 - 20:42
Gilla 
Stackare! Jag vet precis hur du har det! Har nämligen mått exakt som du! För min del visade det sig vara Twar (finns en lång tråd här på forumet), och tack och lov börjar jag så sakta komma tillbaka efter mer än tre månader utan träning :( Provtagningen för Twar är ju lite lurig och det kräver "rätt" läkare för att få klara besked. Kanske värt att ta ett nytt prov? Är eg en mycket vanlig luftvägsbakterie som läker ut av sig själv för de flesta, men den kan vara vääääldigt seg. Å man blir trött. Mycket trött. Efter fyra antibiotikakurer är jag (förhoppningsvis)äntligen frisk :)
Hoppas din energi håller i sig nu!

Lycka till!
Pär M
1969 • Umeå
#9
26 september 2012 - 20:54
Gilla 
är det "mitt val kvinna" du tar (finns på apoteket)'

tycker du ska ha noll kontakt med hamstern (inte äns vara i källaren om möjligt)

måste fråga men tror mig veta svaret.. är du rökare??

Jamen
1981 • Lidingö
#10
28 september 2012 - 21:02
Gilla 
Skönt att höra att du känner dej bättre!
Men ingen av mina frågor gav några ledtrådar ju...
Har man kollat PTH (paratyroidea hormon)? Ökad nivå ger ökad kalcium nivå som kan ge muskeltrötthet och psykiska symptom.
HR
1972 • Stockholm
#11
29 september 2012 - 14:24
Gilla 
Camilla; långvarig låg feber och orkeslöshet KAN ha en allvarlig bakomliggande orsak. Speciellt när man är så pass ung som du.

Byt läkare och kolla upp igen, så mycket som möjligt.
Mia Emilsson
1966 • Trollhättan
#12
29 september 2012 - 14:34
Gilla 
Camilla håller med byt läkare. Låter jätte jobbigt. Lång skott: Har du gjort en lungröntgen? Sarkoidos prov??
Hoppas du blir bra snart!
Louise Lindholm
1981 • Motala
#13
29 september 2012 - 14:45
Gilla 
Känner igen mig helt i det du beskriver. Hade samma problem förra året (vid samma tidpunkt) och gick till läkaren två omgångar (januari och mars) och allt var bra enligt dem. De kunde inte förklara varför tempen visade mellan 37,5-38,6 när den normalt ligger på 36,9. Jag var helt orkeslös, förhöjd kroppstemp, orkade inte gå upp ur sängen, deprimerad och ville bara ligga i sängen och glo. Orkade knappt springa två kilometer utan att bli andfådd. Nu är det bättre utan att jag egentligen gjort något. Vet inte om det var kroppens sätt att säga att det är dags att ta det lite lugnt ett tag.

Hoppas du känner dig bättre snart!
Jamen
1981 • Lidingö
#14
29 september 2012 - 16:21
Gilla 
"Man har inte testat muskelstyrkan, dock har jag känt mig kraftlös - som mjöksyra i musklerna. Att gå nerför trappan gör mig nästan skakis."
Men CK och myoglobin borde de väl ändå ta, och kanske göra EMG för att kolla musklerna/nervernas funktion.
#15
9 september 2014 - 13:15
Gilla 
Hej Camilla,

Nu är detta en gammal tråd, men jag försöker ändå :)
Hur mår du idag?

Jag har nämligen haft exakt samma symptom nu i 4 månader, ständig feberkänsla och trött/öm kropp. Har tagit många prover, men ingen kan svara på vad det är.

Mvh Johan
1975 • Vattholma
#16
23 september 2014 - 07:40
Gilla 
Hej Camilla,
Jag har också samma fundering som Johanl ovan. Mina symptom känns identiska som dina och jag har haft dom i snart 15 år. Ca var tredje månad kommer ett skov med 3-4 veckors "sjukdom".
Jag har besökt allmänläkare, infektionskliniken och neurologen, samt tagit massor med prov. Alla har dock visat att jag är kärnfrisk. Själv är jag mycket tveksam :-) Mellan skoven är jag normalt "fungerande" och springer, cyklar m.m.

Jag tycker själv, efter att varit min egen internetdoktor, att jag kan pricka in 75% av symptomen för ME/CFS (se www.rme.nu). Dock är denna sjukdom accepterad av sjukvården, så jag kan inte få en sådan eventuell diagnos heller.

Hoppas att ni andra mår bättre och kan vidarebefordra eventuella tips.

Hälsningar,
Magnus
Ingrid Bergh
1956 • Pixbo
#17
23 september 2014 - 19:22 Redigerad 23 september 2014 - 19:23
Gilla 
Har du småbarn? Ser i din dagbok att du är en (tränande 3 barns mamma) - har de varit sjuka - barn är tyvärr riktiga smittospridare.
Känns benen som gele hela tiden eller bara när du har dina feberperioder?

Oavsett bör du byta läkare och få en ordentlig utredning ex fullständigt blodstatus och allergitest. Om benen känns som gele hela tiden (även utan feber) måste se till att även detta utreds.
#18
6 december 2014 - 03:27
Gilla 
Jag har nästan exakt samma problem och har varit sjuk 1 gång i månaden i ett år nu, läkarna tar massor av prover men ingen hittar var det beror på det börjar bli väldigt tröttsamt då jag missat väldigt från skolan. Hur gick det för dig? Är du frisk idag? Och isåfall hur då?
#19
2 juni 2015 - 19:38
Gilla 
Hej,
Jag har det precis så som du beskriver.
Jag har dock väldigt lågt järn. Men det borde inte ge feber...
Eller?
Hoppas i alla fall att du mår bättre!
1979 • Malmö
#20
26 december 2015 - 13:40
Gilla 
Hej Camilla!

Känner igen mig. Mitt skit började 3-4 månader innan jag fick EBV primärinfektion, ca 8 år sedan. Var så förbannat trött. Sen blev det något bättre efteråt igen, men istället konstant successivt nedåtgående. Nu får jag för mig att jag nått någon form av platå, där symptomen varit ganska konstanta de senaste åren.

Har också CMV i kroppen som verkar dyka upp då och då. Skulle tro att jag ringar in 50-75% av kriterierna för ME/CFS.

Det blir väldigt tydligt när man så klart kan minnas "den där dagen" för några år sedan när man kände sig pigg och alert. Det händer mer och mer sällan nu.

Hur går det för dig? Jag ser att ditt inlägg är några år gammalt. Har du några tips?

< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.