Löpning Träning 2 inlägg 5092 visningar

Tips på träning inför göteborgsvarvet

1977 • Stockholm
#1
2 november 2011 - 09:57
Gilla 
Jag har som mål att springa göteborgsvarvet i maj med hedern i behåll ;)
Dvs klara det kring 2 timmar. Har ont om träningstid men ska prioritera det allt jag kan nu.
Idag springer jag milen på drygt en timme (så jag har en bit att gå) förslag på effektiv träning på kort tid önskas, jag har 2 pass i veckan då jag kan lägga mer tid annars blir det ca 30 min per dag jag får till. Kommer alternera med styrketräning och yoga.
Så vad jag undrar är, kommer jag fixa det med många men korta pass? Har tänkt följa ett utvecklat träningsprogram men får helt enkelt inte in det i vardagen. Kort och effektivt alltså. Tips!!!

Ska sägas att jag har bråkat ett tag nu med onda benhinnor så alternativ träning som crosstrainer och cykel är också bra.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#2
2 november 2011 - 11:03
Gilla 
Huvudfokus måste trots allt ligga på löpning om du ska springa runt 2 timmar, men visst kan du variera din träning. Vattenlöpning, crosstrainer och cykel skulle jag framför allt rekommendera. Inga bekymmer att klara varvet på 2 timmar med få, intensiva pass/vecka. Sen under våren bör du nog lägga in några längre pass på ca 16-18km. Jag skulle nog träna 3-4 olika typer av intervallpass och variera dessa mellan jämn och ojämn vecka. Sedan fram till årsskiftet även springa ett par längre pass alt snabbdistans. Efter årsskiftet blir det ett långpass/månad och i övrigt korta, effektiva intervaller. Hör av dig om du har frågor. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.