Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 5834 visningar

Vad göra - 5 dagar kvar till marathon - crp över 100?

linda backlund
1976 • maxmo
#1
23 maj 2011 - 17:34
Gilla 
Är anmäld till Sthml marathon (5:te gången) och har fokuserat på den 28 maj länge. Vinterträningen har gått perfekt å jag har fått vara frisk trots att jag har ofta brukar ha en hel del problem med kronisk tarminflammation. Nu den senaste veckan blev magen plötsligt sämre och årtiondets värsta förkylning infann sej. Förkylningen har gett med síg nu under helgen, men magen e dålig. Vet att jag klarar marathon med lite dälig mage, men idag visade det sej att jag har ett crp på över 100. Fick antibiotka- å kortisonkur att påbörja genast. Nu undrar jag om någon har erfarenhet hur snabbt crp kan gå ner? Borde jag glömma Stockholm marathon detta år eller har jag chans att återhämta mej och genomföra marathon?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
23 maj 2011 - 18:03
Gilla 
CRP reagerar väl främst på färska infektioner? Om du kan springa eller inte beror ju på vad du har för något i magen - förutom infektionen behöver du ju ha klarat att ladda kalorier före lördag.
Antibiotika kan ibland slå ihjäl en einfektion på 2-3 dagar men det klokaste är ju att börja leta efter något annat marathonlopp inom kort, det finns rätt många lopp. Men det kostar ju en slant att åka utomlands där det finns fler att välja på än alldeles nära.
Länkar: http://marathons.ahotu.com/
kondis.no

Krya på dig, hur du än gör!
1971 • Stockholm
#3
23 maj 2011 - 21:02
Gilla 
Antar att du har Chrons eller UC. Du har väl en gastroenterolog som PAL (patientansvarig läkare) - som du bör rådfråga innan du springer. Det beror förstås på hur kraftigt skov du har (kalprotektin kan kanske vara en bättre markör än crp med tanke på att du även varit förkyld) - och om ni lyckas häva det innan lördag. Jag håller tummarna att du kryar på dig omgående och kan deltaga.
1966 • Karlstad
#4
23 maj 2011 - 21:06
Gilla 
Med tanke på hur mycket stryk kroppen tar av en mara skulle nog mitt råd vara att avvakta till en annan mara. Men det är bara en lekmannamässig reflektion hur jag själv tänker att jag vill vara förberedd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.