Löpning Träning 3 inlägg 2015 visningar

Hälp med att komma igång, tips snälla!

1970 • Sala
#1
14 maj 2011 - 14:24
Gilla 
Ut och spring! Det är tipset. Ta det lugnt och stressa inte upp dig, distansen går före tempot, det är viktigare att du håller på under en lång tid så att du bygger uthållighet och bygger upp muskler och vänjer kroppen stegvis för påfrestningarna. Vart efter du blir uthålligare kan du öka farten undan för undan. Efter ett tag borde du kunna köra tre eller fyra pass i veckan. Då tänker du ungefär såhär: ett långt pass, ett vanligt pass, ett snabbt pass. Under det långa passet springer du längre än vad du är van vid, tempot lägre än vanligt så att du orkar hela vägen, tid, inte tempo! Snabba passet kan du göra på olika sätt, fartlek är bra, du lägger in fartökningar i passet lite på känn, under ett terrängpass kan du spurta i alla backar etc. Tålamod och envishet är nyckeln, fler tips behöver du egentligen inte. Kör i skor du gillar och ha bra löparkläder så blir det roligare!! Kör på!
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#2
14 maj 2011 - 17:19
Gilla 
Anna: Lite svårt att ge tips till nån som man inte vet förutsättningarna för.

Men för att börja från 0 så blir mitt råd att gå ut och springa 3 minuter och gå 2 och hålla på så i en timme. Löpningen behöver inte vara snabb utan det är att få känslan som är viktig.

Gör detta så ofta du kan, helst varje dag. De dagar du inte orkar springa kan du gå en timme istället. Till slut kommer du inte behöva gå nogonting utan kan springa/jogga hela tiden.

Skulle rekommendera att du tränar lite löpteknik också i form av löpskolning. Det är, har alltid varit och kommer alltid vara bra att träna teknik och få et bra löpsteg oavsett vilken nivå man är på. Finns nästan inga andra sporter där teknik tränas så lite som löpning för motionärer.

Följer de detta så kommer du vara i hyfsad form om fyra veckor. Då är det dags att ta nästa steg i träningen.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#3
14 maj 2011 - 22:11
Gilla 
Börja blanda promenad och jogg i början, utöka sedan tiden du springer successivt. Starta med 2-3 gånger/vecka. Springer du samtidigt kan du gott o väl gymma också utan att bli stor. Du kan ju träna uthållighet på gymmet också... Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.