Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 3023 visningar

Pearl Izumi-skor

Jessika Knutsson
1971 • Charlottenberg
#1
9 augusti 2010 - 22:11
Gilla 
Har blivit nyfiken på skor från Pearl Izumi. Finns det någon som använder såna och kan ge info om för- och nackdelar, hur storleken är jämfört med andra märken och andra egenskaper som är relevanta?
Pål Nilsson
1976 • Höör
#2
9 augusti 2010 - 22:45
Gilla 
Amerikanskt märke, som jag tror specialiserat sig på triathlon-utrustning. Jag har provat två skomodeller från denna tillverkare; Streak och Peak XC. Streaken gick sönder i meshen bara efter 30 mil. Running Warehouse hävdade att detta var normalt slitage och att jag inte kunde vänta mig mer ifrån en sko som var så pass racing-orienterad. Pearl Izumi kompenserade mig emellertid med nya skor, jag fick själv välja modell - Peak XC, som är ganska lik Streaken, fast mer terräng-orienterad. Den senare var jag riktigt nöjd med.

Snörningen på PI är lite originell - den ligger liksom på utsidan av skon. Denna egenskap, tillsammans med att insidan på ovandelen är sömlös, ger en "handske-liknande" känsla som faktiskt är ganska trevlig. Vad jag gillade mindre med märket är att det inte alls är tal om några "snabba" lågprofil-skor, trots att de modeller jag testade marknadsfördes som sådana. Dessa var mer i samma klass som Adizero Boston och Asics DS Trainer, dvs lightweight trainers.

Vad gäller storlek så körde jag samma som jag har i Adidas, vilket funkade bra.
Jessika Knutsson
1971 • Charlottenberg
#3
10 augusti 2010 - 11:02
Gilla 
Tack för utförlig info, Pål!
Nu känner jag att nyfikenheten dämpats avsevärt! Då fortsätter jag på addidasspåret istället.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.