Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 2255 visningar

hur viktigt e bra skor?

elisabeth L
1976 • sollefteå
#1
8 maj 2010 - 16:41
Gilla 
ska köpa nya springskor o undrar hur viktigt d e med bra skor o vad skillnaden kan vara på ett par skor för 600 o ett par för det dubbla osv.har problem med fötterna så jag vet att det e skillnad på skor o skor,men är inte så insatt i just löpskor.är ingen superspringare,har målet på att springa 5 km under 30 minuter.(idag ca 31-32 minuter)
Robin
2008 • Götet
1978 • Göteborg
#3
9 maj 2010 - 09:18
Gilla 
En sammanfattning av mina erfarenheter...

Det har skrivits väldigt mycket i ämnet senaste åren, huruvida man skall ha skor överhuvud taget eller inte. Att skor kan vara skadligt, jämfört med barfotalöpning, stämmer delvis. Jag tycker att senaste Runners World har en mycket bra artikel om ämnet.

För att svara på din fråga, så är skorna den viktigaste prylen som hör till löpning. Jag har ännu inte sett en löparsko för 600:- som klarar av att ge tillräcklig stötdämpning och stabilitet för en löpare som landar på hälen. Dessutom brukar de inte ha samma komfort som en sko som kostar mer. Min uppfattning är att en billig/dålig löparsko har större möjligheter att skapa skador än en dyrare/bättre. Den kommer även med största säkerhet skapa mer skador än en "barfotasko".

/Martin
Sören Snäckerström
1950 • Västerås
#4
9 maj 2010 - 20:42
Gilla 
Har bara sprungit några år och använt Asics 2150. Haft grymma problem med blåsor på tårna och förlorat alla naglar i omgångar. Detta trots att jag har använt några nummer för stora skor. Förra veckan köpte jag Asics Kaynaon och har testat dom under en 2,5 mils runda idag. Helt fantastiska. Det kändes som fötterna var inlindade i bomull. Inga tendenser till skavsår eller nötningar mot tårna. Dom var dyra men den merkostnaden tar jag gärna om man kan slippa alla problem. Tror att skorna är mer viktigt för all som kör långa pass.
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
9 maj 2010 - 23:38
Gilla 
Vad du behöver för skor beor ju mycket på vad det är för problem du har med fötterna. Dyra skor är inte alltid bättre, ibland tvärtom som Robin skriver. Det är sällan skor hjälper fötterna men de kan ge skador. Så du får nog berätta lite om dina fotproblem om du ska kunna få bättre råd än hittills.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.