Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
PIGGELINA.SE

Kungen på dansgolvet. Eller trösklar kanske det heter…

Jag springer aldrig med musik. Känner mig avfjärmad från världen, retar mig om takten är fel och blir galen på hörlurar som ramlar ur. Därför var jag lite skeptisk när jag tog mig an terminens 12:e Runacademypass. Som pga Corona kommer just som en ljudfil i öronen.

Vi ska springa en stege från 6 minuter ner till 1. Trösklar med knorren att sista minuten på varje intervall går i ett högre tempo. Jag är opepp och trött. Det har hunnit bli mörkt ute.

Får ordning på allt det tekniska. Kopplar ihop telefonen med mina nya hörlurar och sätter en buff över öronen som ska hålla lurarna på plats. Plockar ner och upp telefonen ett par gånger innan volymen är rätt, men sen är det dags. Ingen återvändo.

Det behövs inte många sekunder innan jag vaknar till liv. Till ljudet av den peppigaste musik är det svårt att värja sig. Benen som nästan dog under uppvärmningen får nytt liv. Här ska bli åka av.

I öronen får jag veta hur lång tid jag har sprungit, hur långt det är kvar. Jag blir påmind om löptekniken och får höra hur bra jag är. Och som jag tror rösten som talar till mig. Jag är bra liksom! Hela tiden en grym mix av välbekanta låtar som råkar vara nästan identiska med min spinningspellista.

Men det finns ett problem. För när jag inte hör min andning får jag ingen känsla för hur trött jag är. Eller hur fort jag springer. Jag känner mig starkast i stan eller kungen på dansgolvet. Men ärligt, är jag trött? Tar jag ens i? Andas jag? Noise cancellingen fungerar uppenbarligen. Men tänk om jag kommer hem och ser på Strava att jag sprungit trösklar i joggingfart för jag liksom tappade känseln när hörseln försvann…

Försöker öka lite för att inte behöva gråta framför Strava sen. Och när musiken tystnar och det är dags för nerjogg känner jag att jag faktiskt är trött. Jag har uppenbarligen gjort jobbet trots att det mest kändes som att jag var på fest.

Ser framemot nästa veckas ljudfil. Så grymt kul!

Inlägget Kungen på dansgolvet. Eller trösklar kanske det heter… dök först upp på Piggelina.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.