Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
dit hjärtat tar mig

try walking in my shoes

Alla löpare behöver flera par skor, det är sen gammalt:

  • Snabba skor
  • Vinterskor
  • Trailskor
  • Distansskor
  • Mängdskor. Ibland samma som distansskor.

Jag har ett par snabba Saucony Kinvara 11. Ett par dubbade Icebug Pytho4. Ett par Nike Zoom Pegasus 6 Trail GTX. Ett par Saucony Triumph 17.

Jag har också några par som jag knappt använder och skulle kunna göra mig av med: Ett par Hoka Bondi 4 som är för långsmala, ett par Asics GlideRide som är för korta, ett par Skechers GORun Max Trail-nånting som helt sonika är för slitna.

Egentligen är jag rätt nöjd även om jag alltid suktar efter nya skor, men jag har ett problem med de skor jag har och det är mina Triumph. Tanken är förstås att de ska utgöra basen och fungera till både långpass och mängdträning, men jag kommer inte överens med dem. De är jättesköna på fötterna och som att gå på moln, men jag saknar en viss studsighet (antar att det är det som brukar kallas responsivitet) och får ont i kroppen av att springa i dem. De är helt enkelt för mjuka. Det är jobbigt att springa i dem. Jag är rädd att jag ska få skador av dem.

Nu i veckan var jag rädd att jag börjat få piriformissyndrom igen, men efter ett pass i Nikeskorna där jag inte kände någonting inser jag att problemet antagligen sitter i skorna; samma sak hände nämligen när jag började få ordentligt ont i vaderna och var rädd att jag var på väg mot gubbvad. Att byta till skor med lägre drop känns kontraintuitivt i det läget, men jag fick inga problem när jag sprang i Kinvara trots att vaderna kändes riktigt oroväckande när jag sprang i Triumph.

Det här är frustrerande. Jag hade inte tänkt köpa några nya skor förrän till våren, och med tanke på att vintern är i antågande vet jag inte heller om det känns värt att göra det. Jag kanske bara ska sälja de skor jag inte använder för att göra plats här hemma och spara pengarna tills coronaläget medger en inköpsresa till Stockholm där jag kan prova alla skor som finns?

Köper jag ett par skor nu lär de ju å andra sidan inte bli dåliga till våren även om de skulle få stå oanvända pga vinter. Dessutom vet man ju inte vad det blir för sorts vinter i år.

Jag kanske bara ska sälja de skor jag inte använder, beställa ett par Nike React Infinity Run online och hoppas på det bästa? Jag har visserligen aldrig provat dem, de finns inte i butik här, men de ser underbara ut.

Och, nästan viktigast av allt: Om jag köper skor nu, kan jag då med gott samvete fortfarande göra den där maratonskoinköpsresan till våren?

Now I’m not looking for absolution
Forgiveness for the things I do
But before you come to any conclusions
Try walking in my shoes
Try walking in my shoes

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.