Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
dit hjärtat tar mig

I get so emotional, baby

Jag tycks ha hamnat i en YouTube-algoritm-loop som gör att jag tillbringar orimligt stor tid med att le tårögt åt britter som springer maraton.

New York. Tokyo. Berlin. Paris.

Paris.

Jag var anmäld till Paris maraton 2016, men ställde in det pga terrordåd och fotoperationer. Herregud så jag ångrar det. Jag har inte varit i Paris sedan 1997 men älskar den staden. Vilket enormt vackert maraton det ser ut att vara! Jag vill verkligen springa det någon gång.

Vi besökte Berlin sommaren 2016 och efter att ha sett de breda, platta gatorna deklamerade jag att om jag någonsin skulle komma att bli bra i foten så jag kunde springa igen, så skulle jag åka tillbaka till Berlin för att springa maraton där. Det vill jag fortfarande.

London. Prag. Dublin. New York.

New York.

Jag var i New York fyra dagar i maj 2009. Första natten började det regna och sedan fortsatte det nonstop. Jag köpte ett paraply och promenerade omkring ändå, men blev förkyld på hemvägen. Under tiden hade svininfluensan brutit ut i USA men inte i Sverige, och efter hemkomst blev jag satt i hemkarantän efter att sjukvårdare i rymdkläder sugit snor ur mina bihålor – åtminstone är det så jag minns det, som en science fiction-film. Jag har fortfarande inte varit tillbaka, men längtar med hela kroppen när jag ser maratonfilmer därifrån.

Jag vill springa i Rom igen. 2024 vore det perfekta året; 10 år efter maradebuten där.

Så många städer. Så många fantastiska lopp. Så lite tid och pengar som student. I januari 2023 tar jag examen om allt går som det ska, och efter det har jag ingen aning om vad som händer. Jag ska söka AT förstås, men när får jag en plats? Var?

Det är svårt att planera framåt. Just nu är vi dessutom mitt inne i en pandemi som gör att allt kan ställas in när som helst, var som helst. Det går helt enkelt inte att planera.

Tills vidare får jag springa bäst jag kan, hoppas att de lopp jag faktiskt är anmäld till kommer att kunna genomföras, och bli emotionell när britter springer maraton på YouTube.

2 kommentarer till inlägget

1981 • Ängelholm, Sweden
#1
19 oktober 2020 - 21:37
hej! var vi vänner på funbeat tidigare?
Annika
1979 • Sverige
#2
19 oktober 2020 - 22:47
Hej Anette! Jag tror aldrig jag hade något funbeatkonto även om jag var in där och läste ibland så det tror jag inte. Vi kan vara vänner nu istället! :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.