Gjort slut med Jeff. Igen

Det är ju dom där Garmincoacherna. Dom bor i min träningsklocka och jag gillar dom för det mesta. I alla fall Greg. Greg tycker man ska träna fyra gånger i veckan och det kanske är i mesta laget, men hans träningspass gillar jag och det var dom jag följde när jag siktade på personligt rekord i Hässelbyloppet häromåret. Och slog det med över en minut. Greg vet vad han gör.

Ändå har jag testat Jeff också eftersom han så tydligt framhåller att han gillar gåjogg. Jag gillar ju också det, så jag tänkte vi skulle finna varandra. Första gången körde jag ett milprogram i 4-5 veckor innan jag tröttnade på hans fart-glidning grej och eftersom gåjoggbytena inte kunde programmeras in på långpassen fick jag ändå hålla reda på  dom själv. Dessutom har Jeff fasligt svårt för det här med kilometer och mil. Man får de mest märkliga avståndsangivelser ibland. Och man måste hålla på att trycka på LAP-knappen i tid och otid för att starta eller sluta olika moment.  

Ändå tänkte jag ge honom en andra chans för nån månad sen när jag avbröt mitt maratonprogram eftersom London flyttades fram. Ställde in för ett lättare milprogram och nån minut snabbare än jag kan idag. Och hej vilken chock jag fick. Redan första veckan var det tre intervallpass, med långa och snabba 800-metersintervaller och ett backpass dessutom. I slutet av andra veckan kom äntligen ett pass med "lugn löpning" runt en mil. Sen började det om igen med alla dessa intervallpass om 6-8 km. Antagligen är dom jättebra, men mig passar det inte.  Det blev mer och mer att jag ändrade, flyttade eller helt enkelt hoppade över hans konstiga pass och sprang något eget i stället. Till sist var det inte roligt längre...

Så nu har jag gjort slut med Jeff för gott och återvänt till Greg. Han har två eller tre pass lugn löpning varje vecka och bryter av med 1-2 korta eller halvkorta intervallpass. Om Greg också börjar dumma sig så får jag väl prova tredje coachen, Amy som hittills inte lockat mig.

3 kommentarer till inlägget

1978 • Åkersberga
#1
28 april 2020 - 10:43
Jag gjorde också slut med Jeff.. körde först hans 5 km program och tyckte faktiskt det var jättebra. Men sen när jag började på milprogrammet kom som du sa värsta chocken! direkt värsta maffiga intervallpassen! och gåjoggpassen var ju hur långa som helst! och dessutom som du säger man måste själv hålla reda på bytena. inte kul behöva stirra på klockan hela tiden.
Jag kanske ska testa Greg jag med nästa gång. fast jag har lite svårt att hinna få in 4 pass per vecka med två små barn hemma. det var därför jag valde Jeff från början :)

#2
28 april 2020 - 20:44
Man kan ju välja bort ett av de lugna passen. Dessutom består de ofta av två delar först t ex 20 min och sen ”om allt känns bra” 15 min till.
1967 • Rättvik
#3
3 maj 2020 - 20:02
Jag är helt ny på löpning och valde 5 km med Greg och är helnöjd. Men jag har ju och andra sidan inget att jämföra med. Kanske skulle jag ha varit lika nöjd med Jeff :)
Har dock fuskat lite då jag körde 5 km länge leve loppet idag med sambon. Så det blev ett pass extra denna veckan :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.