Jodå, jag lever

Det var ett tag sedan jag skrev och det har sina orsaker. Den största orsaken är att jag har skrivit extremt intensivt på jobbet och när jag har skrivarperiod på jobbet är det inte så att suget på att sätta sig och blogga på kvällar och helger är jättestort. Men nu är det värsta över och dessutom är deklaration och årsbokslut klart!

Vad har hänt sen sist då? Jo Barcelona blev inställt. Boston blev inställt. Allt blev inställt och jag passade på att stuka foten rejält för drygt två veckor sedan. Det smällde till så att det hördes tio meter bort och den svullnade upp som en ballong. Men det gick bra att stödja på den jädrigt fort och fem dagar senare sprang jag en helt smärtfri mil tillsammans med Baddaren. Då borde allt vara frid och fröjd men sen på kvällen svullnade den upp som bara den. Svullen och varm så uppenbarligen var det något fel och jag bestämde mig för att vila ut det resten av veckan och en vecka till.

Men här hoppar inga halta löss. Kajakerna är hämtade från vinterförvaring och jag har servat upp tre av cyklarna. Så det har paddlats och cyklats. Mest cyklats eftersom det är något mer lättillgängligt. Och oj vad kul det är med både paddling och hojande! Det som är lite synd är att det är något mer vindkänsligt än löpningen men när det ändå inte är några lopp förrän tidigast i höst så funkar det utmärkt. Trevlig omväxling och bra träning.

I dag är i alla fall min löpkarantän över och jag testade några kilometer. Det kändes lite läskigt givet det som hände sist men om vi bortser från cykelstela ben så verkar det fungera. Såvida inte foten svullnar upp, vilken den inte verkar göra, så räknar jag kallt med att börja rulla igång så smått. Och apropå karantän så blir det lite lättare att varva sporter när jobbet sker hemifrån och man bor nära en sjö. Det blir rätt bra social distansering i kajaken!

Ha det,

Mackan

2 kommentarer till inlägget

1974 • Mölndal
#1
15 april 2020 - 21:38
Apropå att varva sporter. Vill lära mig simma bra men tar mig inte i kragen eftersom jag inte på långa vägar är bekväm i vattnet.

Testade fäktning på en svensexa för drygt 10 år sen. Fastnade direkt. Dröjde till nåt år sen innan jag var provträning. Tyvärr är vuxenträningen inne i stan och kl. 21.30 på kvällen.

Men nån gång ska jag ta tag i båda :)

Skönt att foten verkar hålla
1967 • www.sapiens.se
#2
16 april 2020 - 07:15
jag gillar simning och vatten är mitt naturliga element men jag är inte förtjust i badhus så jag nöjer mig med det på somrarna.

Det finns SÅÅÅÅ mycket kul att ägna sig åt men jag prioriterar det som går att göra i ensamhet eller inte kräver att man är så jädra jämngoda. Så att det blir av. Fäktning är nog skitkul!

Ja den verkar gå med på att tassa fram nu men jag tejpar rätt hårt för att inte riskera att slita upp i onödan. Samtidigt försöker jag provocera den lagom mycket så att jag inte tappar rörlighet. Balansgång...
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.