RunTobyRun!

# 999 - Skåneleden del 7

Mitt 999:e träningspass (sedan midsommar 2012) innebar också årets första löpning längs Skåneleden – en lättlöpt sträcka mellan Bokskogen och Holmeja.

Förra året hann jag med sex pass på leden, från Trelleborg i söder till Kullaberg i norr. Tanken är att det ska bli ytterligare några under 2020 utifrån samma förutsättningar, det vill säga när andan faller på och genom att låta humör och dagsformen bestämma vart jag ska bege mig. På köpet räknar jag med att få bra träning, bra omväxling och bra möjligheter att uppleva ”ny” skånsk natur. Ett enkelt sätt att upptäcka Skåne, helt enkelt.

Årets första etapp blev 4.8 kilometer Run-Walk-Run på asfalt, grusväg, skogsväg samt en bit på något slags ridspån. Den korsade bland annat Bokskogens golfklubb, ett område där krigarkungen Karl XII lär ha stannat till och låtit sina hästar vila. Bara en sån sak!

Vände i ett kors, där en del av leden går in mot friluftsområdet vid Torup och den andra fortsätter söderut mot Svedala och som jag testade i våras. Väl tillbaka i Holmeja, efter 9.6 kilometer, avrundade jag med ett par vändor nerför bygatan som nedvarvning och kom därmed upp i årets första mil. Än så länge känns det bra i knäet, håller tummarna för att det gör det i morgon också!

RunTobyRun!
Fler bilder på www.runtobyrun.se 

Gråtrist väder och fukt i luften - men regnet höll sig tack och lov borta!

Det gamla stationshuset i Holmeja är numera förskola. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.