Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Mål 2020

Som jag skrev tidigare så var senhösten/förvinterns mål att kunna genomföra julaftonsjoggen på knappa 11 km. Givet att jag i början av december bara fick springa fem minuter var det ett rimligt mål och det gick ju bra. Det gick inte bara bra utan nu känns det helt okej att springa igen. Inte den minsta känsla av elände i hälsena eller vadmuskel och dessutom blir jag starkare och starkare på gymmet.

Givet att det känns så bra fick jag lite feeling på nyårsafton och anmälde mig till inte mindre än tre maratonlopp. Jag hade väldigt gärna velat ha något backigt som mål under våren men eftersom vi ska ut och fara en sväng i april känner jag inte att det är något jag hinner. Men jag hinner med en mara i mars och det får bli Barcelona. Lätt att resa till över en helg och det ligger lagom långt bort för att jag ska hinna upp i långpassdistanser och dessutom motivera mig till att genomföra dom. Även om vädret potentiellt suger. Jag har inga tidsmål alls utan ser det bara som finalen på en träningscykel och som ett avslutande långpass. Genom att göra det så riskerar jag inte heller att bli överambitiös utan kan träna på med vetskapen om att jag ska ta mig runt 42 km på ett bra sätt.

Sen anmälde jag mig till Frankfurt och Valencia också. Dessa ligger ju rätt nära varandra i tiden och blir mest trevliga avbrott i vardagen. I Frankfurt kan jag se till att dra fram Baddaren till en bra tid och om jag får vara hel och motiverad så kan jag springa så fort jag vill eller inte vill i Valencia. Ska bara hålla i minnet att det kan vara varmt och sköta svettpassen på gymmet.

Det här var inga krispiga mål alls och det är medvetet för mitt stora mål är att hålla mig springande. Jag älskar att göra det och jag älskar att få ta i också. Jag har massor av träningspass där jag får ta i och om jag ser att en del av referenspassen ser så bra ut att det är värt att tävla på riktigt gör jag det. Jag går igång på att ta ut mig och om formen är på plats och det är väder för det så finns både VSM på bana och terräng-SM som potentiella saker att göra. En regnig sommar och det kan bli verklighet! Men än så länge räcker mina tre maratonlopp som motivator för att hålla igång.

Ha det,

Mackan

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.