Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
RunTobyRun!

TRELLEBORGSLOPPET: oväntat lätt efter veckor med sega ben

Så var det dags för min tredje start på Trelleborgsloppet och den första på fem kilometer. Ett val, som kändes helt rätt efter ett par veckor med oförklarligt sega ben och den tryckande värmen därtill.

# 66 – 190831
Trelleborgsloppet, 5 km
24:33 (4:55/km)

Egentligen är det inte så mycket att säga om dagens insats. När jag anmälde mig siktade jag på att kuta i mål runt 24:30, men efter de senaste veckornas seghet kändes 27:30 (5:30/km) som ett betydligt rimligare mål…

Kände mig för under det inledande varvet på löparbanorna och bestämde mig sedan för att inte hålla på och snegla på klockan utan låta kroppen göra jobbet och försöka hitta rätt tempo. En fördel med 5-kilometersrundan är att det egentligen bara är en uppförsbacke, ett lätt motlut mellan 400 och 900 meter. Sedan är det platt eller sluttar lätt nerför, vilket förstås var extra skönt en dag som denna när värmen sållade agnarna från vetet – vilket framgick med all tydlighet när millöparna varvade vid stadion, precis innan mitt gäng släpptes iväg. Där var många som såg rejält slitna ut redan halvvägs.

När vi sprang in i Stadsparken, med dryga kilometern kvar, började det kännas lite tufft men jag bet ihop och tog mig i mål på en överraskande bra tid: 24:33 – trots att jag varken spurtade eller kollade på klockan en enda gång under hela loppet. Det trodde jag faktiskt inte, när jag ställde mig på startlinjen.

Nästa lördag är det tuffare tag som väntar – då är det äntligen dags för årets stora utmaning, The Faroe Islands Mountain Half Marathon. Allt fram till nu har bara varit uppvärmning…

RunTobyRun!

www.runtobyrun.se 

Uppvärmning - någon måste våga vara först ut på gräset...

 

3 kommentarer till inlägget

1967 • www.sapiens.se
#1
1 september 2019 - 18:28
Lycka till på Färöarna!
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#2
1 september 2019 - 18:46
Tack Marcus! Rapport kommer... Men jag misstänker redan nu att den kommer att innehålla uttryck som magiskt vackert, fruktansvärt jobbigt och läskigt brant.

Tre plusgrader eller 20 spelar ingen roll, bara föret blir någorlunda torrt...
1967 • www.sapiens.se
#3
1 september 2019 - 18:51
Jag väljer tre. :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.