Ultrabrdo

Skogen före allt

Ut i det fria och andas varma sommarvindar. Det var så längesen jag skrev att tangenterna inte riktigt vill vara med. Vad har då hänt och hur ser det egentligen ut på löpfronten!?

I år har jag bara haft ett mål och det är att gå ut mer i skogen och våga testa nya distanser och pass. Bibehålla en mängd som kroppen klarar av och att supervila efter lopp/äventyr. Har även som mål att se till att andra i min närhet klarar av sina egna mål och peppa dem till framgång.

Årets lopp hittills är inte så många. Vi starta med Nora marathon, lite halkigt och myskallt. Sen blev det ett långt glapp tills nästa lopp, Transgrancanaria 32km. Där var det tvärtemot hett och lite smålerigt. Topp tio mot de duktiga spanska löparna var ju dritskoj. Sen har jag mest tränat på, långa pass på dryga stigar. Tills Sundsvall trail. Väl där fick jag uppleva Sveriges i särklass tuffaste trailopp. Jag har aldrig behövt repilera mig ner för en klipphäll tidigare, inte heller dragit mig upp med rep i en klippskreva. Just momentet att få dra sig upp med armarna var riktigt skönt. Benen var urlakade och jag är vrålstark( ursäkta skrytet) i armarna. Har ni inte testat på den tuffa banan, gör det! Det bjuds på klippor vid havet, brutalt branta backar, myrar, spänger, OL, vitmossehällar, urskog, strand, åker, terrängspår, skidbacke, barkberg(unikt), och massa sköna vyer. Jag föll dock platt för en häll och fick inte den resa jag förutspått. Minst en timme långsammare, då mitt ena knä inte lät mig rulla på utförs. Det vek sig gång på gång. Men i mål skulle jag, även om det innebar gång och svordomar på alla de möjliga språk. I efterhand var det väl tur att jag pressa ur allt som fanns i mitt skal. RM guld i K35! Bra start på veteran året! Bra motstånd fanns det i form av VM löparen Johanna. Hon sprang jag dock om i en kontroll och det visade sig sen att hon fått bryta, japp tufft lopp! Hon som vann totalen var dock urstark, vilket steg och vilken dam!

 

Nu är sommaren här och loppen avlöser varandra. Sneglat på massor av brödrostlopp men det slutar med ett oass hemma i skogen. Skogen är enormt lockande och utmanande jämnt. Att springa ett 10km lopp eller att kuta en runda i skogen... valet är enkelt. Så för att bryta den trenden sprang jag i Fredags 5km, stadslopp i Norberg. En knixig bana med snäva kurvor, lite stig, lite gräs och nån liten backe. 19:32 sa målgången. Så farten har jag inte tappat trots utebliven fartträning. Halvmarathon skulle gå på Lördagen och jag tänkte att det skulle bli ett bra Tröskelpass. 1:32 och vinst, PB på banan med flera minuter. Märkligt hur kroppen fungerar.

 

Så i Måndags kom bakslaget. Ett virus bet sig tag i mig. Förkylning mitt i sommaren, när hände det sist? 38grader med 30grader ute. Tur för mig att Ben & Jerry gör Vegan sorter nu! Mindre skit och mer gott!

 

Nästa stora utmaning är Idre Fjällmarathon! Vet att det kommer starka löpare till start och jag ska göra allt för att utmana dem med den kapacitet jag har. Innan dess hinner vi med Bruksleden Terrängmarathon! Har ni inte testat vår fina Bruksleden är detta en ypperlig chans. 21km eller 42km!

 

Nu ska jag återgå till att läsa böcker och äta glass

2 kommentarer till inlägget

Simon Sköld
1983 • Västerås
#1
4 juli 2018 - 19:34
Härlig läsning! :)

Krya på dig.
Åsa Bergman
1983 • Fagersta
#2
4 juli 2018 - 21:26
Kryar långsamt, kroppen ville nog ha vilan. Passar på att läka ut allt. :-). Grymt lopp av dig i Avesta!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.