Premiär för Golden Trail Series

På söndag(27/5) är det premiär för Golden Trail Series, Salomons senaste skapelse för att stötta traillöpare och få sporten att växa ytterligare.

 

 

Golden Trail Series består av 5 utvalda lopp som har det där lilla extra i form av dramatisk natur, spektakulära vyer och tekniska partier.

De 5 utvalda loppen är:

  • Zegama, Ett lopp som sträcker sig i 42 km med helt galna 2 736 höjdmeter! En hel dalgång med 10 000 invånare går man ur huse för att heja fram löparna i detta rejält branta lopp.

  • Mont Blanc Marathon, En helg i slutet av Juni med flera spektakulära lopp där den vertikala kilometern är riktigt underhållande men där maradistansen är där löparna ”gör upp”. Jag kommer att va på plats för att uppleva denna spännande händelse!

  • Sierre-Zinal, Det snabbaste loppet i serien. Här kommer det att gå undan. Ett sprintlopp skulle man kunna säga.

  • Pikes Peak, Loppet med den högsta målgången. Löparna går nämligen i mål på 4 302 meters höjd!

  • Ring of Steall, Ett riktigt Skyrace och även utvald som VM-bana för Skyrunning 2018. Det mest tekniska loppet i serien.

 

Som final väljer man varje år ut ett speciellt lopp där de 10 främsta bland både män och kvinnor får delta. Dessutom väljs det ut ytterligare 20 personer bland loppen som får vara med i finalen. En stor summa pengar skänks också till välgörande ändamål. Finalloppet i år kommer att vara Otter Trail i Sydafrika.

 

Så kolla in Golden Trail Series, redan imorgon drar det som sagt igång med Zegama i Spanien…. Och på tal om Zegama, kolla in filmen nedan där Kilian Jornet pratar om detta ikoniska lopp.

 


Inlägget Premiär för Golden Trail Series dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.