Test – Salomon Fast Wing Jacket

Lätt, smidig och packvänlig. Salomon Fast Wing Jacket blir lätt en favorit som ofta hänger med.

 

produkttestskogsbostigen

 

Salomon Fast Wing Jacket

salomonfastwing

Ett plagg som jag tyckt mig sakna i min löpargarderob har varit en en extremt lätt jacka som bryter av köldfaktorn som vinden ger, samt en jacka som inte tar någon nämnvärd plats nedpackad i löparvästen. Jag har tidigare sneglat på Salomons Fast Wing Jacket och efter att ha testat den så kan jag absolut säga att den levde upp till mina förväntningar.

Jackan är gjord i 100% Polyamid med dubbel ripstop för extra slitstyrka och väger endast 85 gram vilket säger en del om hur lätt den är och hur lite plats den tar nedpackad. Den går att vränga ut och in i den lilla bröstfickan som sitter placerad på vänster bröst och blir då extremt liten.

Vinden kan ju förändra temperaturen avsevärt, särskilt uppe på ett berg, men även på mer moderat höjd som i skogen. Jag har sprungit med både kortärmat och långärmat under jackan och bägge alternativen känns bra och vind känns inte igenom plagget. Den tar även bort lite lättare regn då vattnet inte absorberar fukt, sömmarna är dock inte tätade så den är inte vattentät. Att sömmarna inte är tätade är tur då en vidd del av kroppens fukt fortfarande kan komma ut men vid intensiv löpning i lite varmare grader så blir det blött på insidan, det är dock inget som jag haft ont utav.

Under ett ultralopp så sprang jag med jackan på de första 3 timmarna innan jag tog av mig den, jag var då rätt blöt av svett men bekvämlighetsfaktorn var ändå hög och det kändes som om jag hade sprungit i en jämn temperatur. Vill man få en något bättre ventilation så kan man dra ned dragkedjan något och istället använda en liten knäppning som stänger igen jackan, då hålls öppningen ihop men jackan luftas igenom lite bättre. Under armarna så finns det också små öppningar som bättrar på ventilationen.

fastwingknapp

fastwingventilation

Jackan är sydd enligt Salomons Motionfit och Active fit principer vilket i korthet innebär att jackan är framtagen för att ha en optimal passform och du ska kunna röra dig ordentligt utan att exempelvis ärmslut och ryggslut inte ska åka upp eller kännas obekvämt.

Jag är oerhört nöjd med denna jacka. Lite fuktig blir man på insidan men trots det så har jag inte känt att jackan begränsat mig på något sätt. Det har mer känts som om jackan inte varit där vilket talar sitt tydliga språk i hur bra den sitter och den fyller absolut den funktion som den ska fylla.

Kolla gärna in filmklippet där jag springer i bl.a. jackan.

 

Inlägget Test – Salomon Fast Wing Jacket dök först upp på Traillöparen.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.