Tankar om det mesta

Simma med Garmin Fenix 3

Alltså, jag älskar min Garmin Fenix 3. Men när jag simmar i bassäng med den så tappar den ganska många vändningar. Som idag på morgonen när jag simmade i totalt 26 minuter och 31 sekunder. Enligt klockan 800 meter när den var inställd på bassänglängd 25 meter. Jag tyckte det verkade kort.

Så när klockan har synkat till Garmin Connect så kollar jag där och mycket riktigt, det finns längder som tagit ungefär 30 sekunder, d.v.s. den faktiska tiden, men sedan finns det också längder som tagit 1 minut, 1:30 och till och med 2 minuter. Alltså, klockan har missat en, två eller tre vändningar på rad.

Varför blir det såhär? Hur registrerar klockan en vändning? Finns det något jag kan göra för att få klockan att märka att jag vänder? Nån som vet? Nån som kan?

För klockan är ju ett grymt hjälpmedel, så att jag slipper hålla räkningen på längderna själv, det är ju nästan omöjligt. Men då vill man ju att den ska funka så bra som möjligt.

Tacksam för hjälp och råd.

1 kommentarer till inlägget

Christian Larsson
1975 • Kållered
#1
17 januari 2017 - 18:45
Jag har haft samma problem, tror att den känner av när man bryter ett rörelsemönster, vid vändning? Ibland så tror jag att den har lagt till ett varv när jag har kollat på klockan och då avbryter mönstret.
Skumt!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.