Steg i rätt riktning; besök på VC

Steg

Har tagit ytterligare ett litet steg i rätt riktning nu, genom att besöka vårdcentralen. Där fick jag möta en trevlig doktor samt lika trevlig student. Berättade fint min historia och blev undersökt, inte helt oväntat var det inte mycket de kunde göra på plats. De kunde såklart inte ställa diagnosen utan röntgensyn, vilket då påstod att de inte hade. Eller så var de trots allt inte utomjordingar från Krypton som gjorde undersökningen. Däremot fick jag det näst bästa, dvs en remiss till röntgen. På gott och ont har de drop-in tuder. Nu gäller det bara att försöka klämma in tid för ett besök som antingen kan gå jättesnabbt, eller ta en hel dag. Hur planerar man för sånt?

 

Bättre och bättre?

Inbillar mig själv att foten känns bättre och bättre hela tiden, men det kan jag ju inte veta. Även om det inte gör ont då jag går längre, är det en bra bit kvar till belastningen som löpning innebär. Och jag är alldeles för rädd för att riskera att reta upp något igen genom att testa. Har ju planerat en storslagen comeback nästa år och jag behöver inga fler bakslag.

 

Diagnostankar

Eftersom jag trots allt upplevde några små microtrauman, har jag fått för mig att det rört sig om ett benbrott. Men tänk om det faktiskt är en stressfraktur vi talar om? Springer trots allt en del, inte alls mycket förhållandevis, men en del trots allt (då jag är frisk). Kanske blev det så att de här små stenarna bara var droppen som fick bägaren att rinna över? En stressfraktur är trots allt en vanlig diagnos för området. Kan förklara varför läkningen drar ut på tiden dessutom. Eller så rör det sig trots allt om en vanlig fraktur som inte lyckas läka pga daglig belastning. Tankarna är många, förhoppningsvis får jag svar om ett tag.

 

Upprätthållaren av konditionen

Just nu körs träningen uteslutande på Gröna faran, som fått den hedrande titeln ”upprätthållaren av konditionen”. Även om denna veckas träning på något sätt glidit mig ur händerna så hoppas jag hålla flåset uppe genom vintern på den. Förhoppningsvis kan jag börja slussa in lite löpning vad det lider, men annars är det rätt gött att ha en ursäkt att stanna inne nu då vindarna börjar bli kyliga.

 

steg gröna faran

Gröna faran i egen hög person. Tog tillverkarens bild från www.body-bike.com, då mina försök till fotografering var undermåliga.

 

The post Steg i rätt riktning; besök på VC appeared first on johnnysellven.com.

3 kommentarer till inlägget

1952 • Varberg
#1
4 november 2016 - 16:00
Köpte akut en så´n apparat när jag drog av plantarfascian för ett antal år sedan. Är det femte metatrasalen som är suspekt?
1952 • Varberg
#2
4 november 2016 - 16:01
Ursäkta felstavningen, men det går inte att redigera ;-)
1981 • Örebro
#3
4 november 2016 - 17:55
Jajamen, tack och lov inte vid basen, men ändå nervös för vad man ska hitta :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.