Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Löpstyrkan

Det är inte jätteofta som jag filmar övningar, men jag tyckte att denna både var bra och kul så jag tänkte visa upp den här. Det ser ut som en riktigt friidrottarövning. Känner mig som Carolina Klüft. Och när vill man inte känna sig som henne, liksom?

Jag har tragglat rehab i snart ett år. Hela min högersida har ju varit ganska defekt, men det har främst varit höften som inte velat jobba ordentligt. Några muskler, särskilt gluteus medius, har helt sagt upp sig och jag har mest bara övat på att få kontakt. Få skiten i arbete. Det var inte förrän i julas som jag kände att det började bli bra på riktigt. Men nu så, nu har hjärnan hittat rätt väg till muskeln. Så nu, nu börjar det roliga:

Att gå från tråkiga rehabövningar till lite mer action. Jag har hittat på massa övningar som liknar rörelsen i ett löpsteg. Jag vill kunna använda mig både av rörligheten och stabiliteten som jag byggt upp, men det är lite klurigt att ta steget från långsam rehab till explosiv/fartfylld rörelse med bibehållen stabilitet, till exempel. Men jag ger mig godkänt! Och så pirrar det i kroppen av att få trycka på, på riktigt! Fifan så kul!


Postat i:Övningar, Löpning, Min träning Tagged: Löpning, Löpstyrka, Rehab, Videos
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.