En stor dag!

Ja, idag är faktiskt en stor dag. Jag är pirrig och skitglad, för idag har jag sprungit!

Det var inte många minuter eller kilometer, men jag sprang, utan smärta!
Jag har varit otroligt frustrerad över foten den senaste tiden, som bara visat ytterst tveksamma tecken på förbättring. Med en rejält optimistisk inställning har jag kunnat inbilla mig något framsteg, men i mina tvivlande stunder har det faktiskt varit same same sedan innan jul. Grejen har varit att jag inte kunnat sträcka ut foten i fullt läge. Sprickan som sitter på kanten av ankeln har satt tvärstopp. Eller när jag kämpat med mina tåhävningar så har jag inte kunnat komma upp helt på fotbladet. Och då säger det ju sig självt att löpsteg där man inte kommer upp på fotbladet ordentligt i frånskjutet är rätt värdelösa löpsteg (som kommer resultera i smärta i vaden istället)

IMG_1100

En muskel går alltid att töja. Flitig rörlighetsträning ger alltid resultat. Det kan göra ont och vara obekvämt, men en stram muskel kommer att ge med sig. När det däremot är skelettet som sätter tvärstopp så kvittar det hur mycket man töjer och grejar. Är det stopp så är det – och det är just det som varit så förbannat irriterande.

Men så igår, från ena dagen till den andra, så tyckte jag att foten kändes annorlunda. Jag sträckte ut mina fötter intill varandra, och gissa om jag blev chockad när det helt plötsligt gick att komma ut till det där utsträckta läget som varit fullkomligt omöjligt bara några dagar tidigare. Direkt efter kom en stickande känsla på en liten punkt, där sprickan är, men som sen gick över. Antagligen har något ”hoppat rätt”? I don´t know. Men den där isande värken i hela foten är nu borta, och ingen är gladare än jag.

Nu då? Ha mycket is i magen!
Gå otroligt försiktigt fram, och få konstaterat att foten är läkt, på riktigt. Bara springa på känsla, och bara springa utan smärta. Och fortsätta med rehab.

Men ändåååå! Jag sprang!!! Hoppet om varvet och Helsingborg Marathon LEVER!! :D :D

 


Postat i:Kroppen Tagged: Glädje, Löpning, Rehab
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.