Jogg, ljug och annat

2015: ÅK2

Så var min löparhistoria tvåårig och här kommer en liten summering av gångna året samt lite planer och tankar inför årskurs 3.

Min plan för 2016 är faktiskt att ha låg ambition. Jag har fått en son och ska vara pappaledig. Jag har haft svårt att få tid sedan nedkomsten och jag vill vara en bra förälder och familjemedlem. Kanske blir det mer löpning än planerat med hjälp av löpvagn men då får det bli som en glad överraskning. Med den just beskrivna ekvationen så tar jag sikte på halvmaror och miltävlingar i första hand. Minst en mara ska det nog bli men mitt fokus kommer vara att bli lite snabbare på kortare distanser. HM Sub 1:25 ska det i alla fall minst bli. Sub 38 på milen borde inte heller vara omöjlig.

God Fortsättning // Anders

För egen del så har jag summerat gångna året nedan för att kunna blicka tillbaka och minnas motgång och medvind.

Januari:

Skadeskjuten! Rehab av min fot som så snöpligt pajade ur i december. Var nog ganska sliten på fler sätt då jag hade börjat känna av ljumskar och tår så den lugna starten var nog en alldeles ypperlig start på året, även om det inte var riktigt som man tänkt sig.

Februari:

Hopp! Fortsatt lätt. Bästa veckan blev 72km och bästa långpass låg på 31.1! Jag började få lite hopp om att kanske kunna komma i form till Sthlm Marathon.

Mars:

Hoppsan! Ökade mängden ett uns men fortfarande under 70km. Var sedan länge inbokad att springa Barcelona Marathon med en kompis men hade inga som helst ambitioner med tanke på uppladdningen. Tänkte mest att det skulle bli en genomkörare inför SM. Långpasset veckan innan joggade jag bredvid Micke Sjöblom som lyckades hälla i mig lite självförtroende och tyckte att jag skulle köra på… Vilket jag gjorde. 3.00.05! Så snöpligt men ändå så sjukt nöjd! Är fortfarande inte riktigt säker på hur det gick till.

April:

Tillbaka! Hoppade in i Fribergs 3h/program inför SM och kände mig rätt trygg med att kroppen håller. Mängd mellan 60-80km/v.

Maj:

Bakslag! KHR var förvisso ett PB men jag var säker på att jag skulle greja sub1:25 hade jag tänkt. Hybris kanske för jag gick tom och stapplade in på 1:26:24. SM gick än värre och blev DNF under en värmefilt med några km kvar.

Juni:

Bitter! Det kändes svårt att motivera mig att gå ut och springa. Gylle lurade ut mig i skogen på ett trailpass och då började det kännas bättre. Tankar på annat än att springa fort på asfalt. Sen så kom semestern och då brukar jag få svårt att få till den mängd jag vill ha. Årets sämsta månad mängdmässigt sett.

Juli:

Tillbaka! Fortfarande semester men började komma igång igen även om jag ägnade väldigt mycket av tiden till att vindsurfa istället. Sprang en liten sommartävling på Nordkoster och kom 5:a och började tycka att det var kul igen. Hade också börjat få vittring på Berlin som hägrade.

Augusti:

Kötta! Bra mängd och började följa något program igen även om jag saxade friskt efter eget behag då jag börjat ruttna på att slaviskt följa. Årets bästa månad mängdmässigt.

September:

Där satt den! Sub3 med ett fåtal sekunder på rätt sida om strecket denna gång. Berlin var grymt och sjukt härligt att resa med Linnéa-gänget. Hade hoppats på Sub2:58 för att kvala till NYCM men jag var för feg. Formen fanns men jag vågade/ville inte bonka på ännu en tävling… I synnerhet inte i Berlin!

Oktober:

Oväntad seger! Hässelbyloppet blev en trevlig överraskning. En distans jag inte alls kände mig tränad för i år. Dessutom hade jag ju Berlin i benen. 38:22 PB med marginal. (39:36, året innan) Jag hade tur att Stefan Jensen dök upp och började dra i slutet för annars hade det nog sett betydligt tråkigare ut. Tack Stefan!

November:

Nedtrappning! Årets tävlingssäsong var över och jag tillät mig vila och som ett brev på posten så kom en hel del förkylningar och avlöste varandra.

December:

Inga ambitioner! Sprang när jag tyckte det var kul men spenderade mer tid med familjen och rätt mycket på jobbet. Bra avslutande två veckor dock.

4 kommentarer till inlägget

Ken - IF Linnéa
1973 • Stockholm
#1
7 januari 2016 - 10:10
Kanske blir något löpvagnsjogg i år då.
Bra utveckling då du bara hållit på 2 år.
Anders Bergman
1975 • Stockholm
#2
7 januari 2016 - 22:38
Ja! Det ser jag fram emot Ken. Har du tips på vilken vagn jag ska ha?

Tack du:)
1981 • Vegan Runners
#3
7 januari 2016 - 23:28
Jag gillar din inställning till träningen kontra familjelivet, Anders! Tror du är en bra pappa och inte bara en bra löpare.
Anders Bergman
1975 • Stockholm
#4
7 januari 2016 - 23:54
Tack Håkan. Den komplimangen kändes väldigt bra på två sätt. :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.