Snilleblixten!

Höstlöpning låter ju himla härligt. Krispigt, bra luft och hela den grejen. Vi glömmer lätt att snacka om blåsten, den råa kylan eller regnet på tvären. Det känns ju som mer verkligheten här i Skåne i alla fall. Men det var inte det jag tänkte skriva om ändå. Jag tänkte berätta om mitt främsta dilemma när det gäller höst- och vinterlöpning, och min enkla lösning på detta, som jag kom på i helgen.

Det är det här med hur mycket kläder som ska bäras. Jag borde vara rutinerad vid det här laget, men jag lär mig aldrig. Eftersom jag är frusen, och alltid har inställningen att det är kallt ute, så fryser jag redan i tanken innan jag ens kommit ut på en springtur. Klär alltid på mig en tröja för mycket, har vantar eller pannband fastän det inte behövs osv. Jag hinner komma ca 500m från huset innan jag inser att jag gjort det klassiska misstaget, igen. Och så får jag springa med vantarna i handen eller så.

Visserligen hatar jag att frysa. Men jag hatar att vara för varmt klädd vid löpning lika mycket.

Jag har försökt att memorera vad jag har på mig vid 10+, 5+, 0-gradigt osv, men det hjälper inte ändå. För 10+ och vindstilla eller 10+ med blåst kan skilja sig rejält mycket i vad man bör ha på sig.
I helgen kom jag dock på den enkla lösningen att använda min löparrygga. Jag älskar att springa med den ju, och då kan jag enkelt lägga av kläder eller ta med mig något extra plagg (för trygghetens skull. Jag fryser ju ändå aldrig när jag väl är igång..) Denna höst kommer mina löppass bestå av långa lugna pass eller intervaller och då är ryggan perfekt att ha. Vid långa lugna pass sitter den helt perfekt på ryggen, och när jag springer intervaller håller jag mig ofta på ett och samma ställe och kan då lägga av ryggsäcken.

Så nu har jag ett problem mindre!

På tal om ryggsäck så köpte jag denna på rea i somras (finns fortfarande till 50% såg jag nu!) Jag har ingen annan att jämföra med, men jag är riktigt nöjd med min. Den sitter perfekt, har många bra fack och en camelback som fästs med magnet vid bröstfickan. Värsta bra prylen alltså!

cropped-cropped-img_0142.jpg


Postat i:Kläder & prylar Tagged: höst, Löpning, ryggsäck, Vinter
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.