Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Ta svans!

Steg två, kcal och stall.

I tisdags kväll när jag kom hem efter jobbet blev det första av veckans pass av. Blygsamma 3 km på asfalt, långsamt tempo. Iphonen var urladdad så jag kunde inte hålla koll på tiden med hjälp av RunKeeper så som jag brukar. Sambon trampade med på min tappra gamla klarröda Miyata vars bakhjul saknar minst en eker och hunden sick-sackade tvärsöver gångstigen i sin ledbelysning. Gatubelysningen däremot, den lämnade en del att önska på stora delar av sträckan och således fick många sniglar sätta livet till. Squish squish. I nedförsbackarna är det med skräckblandad förtjusning som jag lutar mig lätt framåt, låter benen göra sitt och hoppas att sniglarna inte blir min död. Som upplagt för en sträckning?

Jag skäms redan nu när jag läser mitt första blogginägg. Det känns urfånigt, jag kryddade det med alldes för mycket glättighet. Kanske känns det faktiskt lite naket, när jag tänker efter. Det är egentligen inte så många som vet om min kamp med vikten. Inte i den bemärkelsen att de inte ser att jag går ner och upp igen (de är ju inte blinda), bara det att jag inte talar om det öppet.

Men målen ska inte vara svåra att nå och det är de inte in nuläget heller, så jag känner inte att jag har lovat för mycket. Denna vecka kör jag tisdag - torsdag - söndag. Så idag blir nästa pass av. Längtar lite!

Kosten då? Igår fick jag i mig 200 kcal till frukost, 300 till lunch, 300 till middag, 50 kcal mellanmål och 350 till kvällsmat. Åtminstone 1200 kcal om jag inte glömmer något. Ingen träning att tala om utöver vardagsmotion så som 2 km på cykel t.o.r från jobbet och 2 km promenad t.o.r. mellan bussen-stallet. Ingen ridning eftersom att hästtdjuret är sjuk, men väl lite borstning och själavård. Som ju faktiskt är viktigast i min mening. Idag har jag startat med en frukost på 200 kcal igen. Dags att bygga på med lite lunch och frisk luft. Jag skrotar bort veckans enda lediga dag framför datorn, måste stänga av!

5 kommentarer till inlägget

Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#1
3 september 2015 - 14:45
Var försiktig så att du inte äter för lite! Jag skulle nog tänka mig att du egentligen har ett kaloribehov på drygt 2000 kcal om dagen. Om du försöker minimera socker och andra snabba kolhydrater så slipper du snabba svängningar i blodsockret och skapar förutsättningar för kroppen att må bra. Lägg till lite styrketräning för att höja dina musklers ämnesomsättning och fortsätt att träna kondition så hittar kroppen sin balans. Om du vill minska i vikt så gör det i långsam stadig takt utan stora kaloriunderskott. Redan ett underskott på 200 kcal gör att du minskar vikten.
1972 • Ljungby (Älmhult)
#2
3 september 2015 - 21:23
Håller med Lars. Viktigt att se till att få i sig den näringen man behöver. Bättre att ta små steg som är lätt att följa och bygga upp som rutin. Och framför allt inte få sig energi via dryck. http://traningslara.se/lask-varldens-samsta-kalorier/
Cami
0 • Jönköping
#3
4 september 2015 - 21:10
Tack för era tips! :)

Jag räknar kcal för att jag framförallt vill få koll på vilken slags energi det är jag äter samt hur mycket jag får i mig i förhållande till dagens träning. Att konstant ligga på ett stort underskott är inte ambitionen, men definitivt ett visst underskott. Svårt att låta bli när man vill att kilona ska rasa. Men klart jag vill vara frisk och framförallt hitta en stabilitet i kosten så att det inte blir någon quick-fix utan verkligen är hållbart i vardagen.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#4
4 september 2015 - 21:21
Att träna med låg puls ( ex långa promenader ) är ett bra sätt att jobba med stor del fett som energikälla. Ju högre intensitet i träningen desto mer kolhydrater behövs i kosten. Promenader är också ganska lätta att stoppa in i vardagen.
Cami
0 • Jönköping
#5
7 september 2015 - 22:25
Tack Lars! :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.