Vi måste prata om stressande ljud

Vi måste prata om stressande/enerverande ljud– en av dom grejorna som gör oss mest irriterande/stressade eller helt enkelt så där galet arga. Nu är det alltså inte ljud som uppstår när du skadar dig som om du mot förmodan skulle crasha.

Nä, jag menar andra hemska ljud som typ höga toner, skrapet från stolsben, pyset från bussdörrar som öppnas. Ljudet av naglar mot en ­griffeltavla har säkert korats till världens värsta ljud någon gång och tala inte om skrapande gafflar och gnisslande frigolit. 

Nej glöm naglar mot tavlan, glöm glaskrascher och gamla gubbar som varvar bilen till 8000 varv. Det finns ett ljud som är värre än dem allihop…!

Jo, för tänk er följande senario…….en vindstilla kväll, en undebar kvällssol. Du är ute och tränar med grabbarna, tempot är riktigt bra. Det är dax för dig att gå fram och ta en förning. Du kryper ner i bocken och känner du har inte det minsta motvind, benen känns verkligen som dom där diamantbenen alla cyklister talar om och framför allt vill ha. Det börjar bli lite medlut (ja heter det motlut när det lutar uppför så måste det väl heta medlut när det lutar nerför!!!!) I alla fall så har du känslan att just nu är du helt enkelt starkast och snabbast i världen….men så är det ett ljud som börjar överrösta fågelkvittret och vindbruset. Du försöker lyssna och placera det nya ljudet som dyker upp….det är något bekant med det…så när du inser vad det är för ljud så glider det en kall kår nedför ryggen, du kanske rent av börjar kallsvettas …HERRE GUD! DET ÄR EN VENGE SOM FRIHJULAR!!!! ( för dig som inte vet vad en Venge är, kolla Här) ett snabbt överslag i huvudet så inser du vem som ligger bakom dig och frihjular..JANNE, det är Janne!!! Du ser det inte men du vet…han ler skadeglatt med hela kroppen. Nu kanske du säger- Man kan inte le med hela kroppen! Jo Janne kan och speciellt när han får en möjlighet att jävlas. Han vet nämnligen exakt hur stressande det är och har gjort allt för att få en möjlighet att frihjula bakom dig. Det är bara för dig att inse att du helt enkelt inte har mer att ge när du fortfarande hör ljudet av en frihjulande Veng! Vem vet, kanske t.o.m så hör du Janne skratta lite oxå.

Det mina vänner är mitt mest stressande ljud!

Vi ses på cyklarna

Claes

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.