Nybörjaren tar sitt första stapplande steg!

Jag har alltid haft dålig kondition. Alltid. Helt värdelös. Jag har inte kunnat springa mer än några sekunder utan att bli svimfärdig. Men nu jäklar, nu har jag börjat komma igång! Jag har kört med C25K-programmet och är nu klar med vecka 4! Jag har lyckats jogga hela 9,5 minut i sträck (vilket är heeeelt enormt för mig!). Nu börjar jag känna att det här kanske är något att satsa på faktiskt och jag vill seriöst komma i form och kunna ge mig ut på en löprunda så småningom!

Som det är nu blir det ca 30min/3,5km åt gången då jag går och joggar om vartannat. Men det blir sakta mer jogg och mindre gång! Jag känner stor skillnad i andningen nu mot när jag började - nu blir jag mest "bara" trött och benen känns som bly, tidigare har jag fått totalt slut på luft och fått stanna för att världen svajar. Det var helt klart värt att kämpa på!

Hittills har jag hunnit med 13 pass, vilket blivit ungefär varannan dag, vilket är vad jag satsar på. Ibland har det blivit flera dagar i sträck och ett par gånger har jag tagit två dagars vila när kroppen fortfarande känts seg sen senast. Min rädlsa lär att jag antingen ska bli sjuk eller skadad så att jag inte kan hålla igång. Annars tror jag att motivationen jag har både räcker och blir över! 

Jag vill jättegärna få lite input från er mer rutinerade löpare, så skriv gärna om du hittat hit! :) 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.