Muskelspänning

Det har varit en välfylld helg och känslan av att jag skulle behöva vila upp mig efter helgen infann sig igår. Men jag vaknade pigg och utvilad i morse. Och tur var väl det eftersom att det var en bilresa på ca 3 timmar som väntade mig.

Medan jag satt där i bilen så tänkte jag på mitt stackars ben som hållt på att krångla så länge. Som tur var hade jag en tennisboll i väskan sedan jag behövde sätta tryck under foten.

Så den la jag under låret under lite olika lägen för att massera en spänd muskel efter löparrundan. Så i över en timme mjukade jag upp mitt ben.

 

Det var roligt att träffa kollegorna i Motala. Sist jag var där pratade vi om träning och hälsa. Det första de säger til mig när jag klev innan för dörren (efter att vi konstaterat att det var kul att ses igen) så sa den ena kollegan att hon börjat springa sedan sist och den andra sa att han börjat äta mer sallad och gå ner i vikt. Det var kul att höra att de tagit till sig det man sagt och att de börjat leva ett hälsosammare liv.

När jag kom hem var det dags för städning igen. Jag skulle få över lite grannar på Tupperwareparty som min syster tjatat på mig att hSmoothChoppera. Jag bjöd som vanligt på fruktsallad och turkisk yoghurt ned honung.

Min syster bakade Budapestbakelse som demo. Så en liten bit onyttigt åt jag idag. Jag köpte bla en burk som heter "Smooth chopper" och som jag tror kommer att komma till stor användning framöver när jag för mina smoothies.

  

Man drar i en del precis som man gör med en utombordsmotor till båt, och fort går det. Bara ett par drag så är allt hackat.

När alla gått svängde jag ihop en middag på lite fiberpasta med en tonfiskröra på tonfisk, krossade tomater, blad spent och tärnad  aubergine sant en liten skvätt grädde. Uppskaddades av båda barnen.

Därefter var det dags att hämta dottern på scouterna.

Till sist fick jag min löparrunda. Det var riktigt skönt och behagligt att ge sig ut och benen kändes starka. Men när jag sprungit i vad jag uppskattade till 2 kilometer ökade jag farten. Det gick bra till en början, men efter ytterligare 2 kilometer började jag känna av benet som jag kännt av tidigare. Och sista 2 kilometerna var jag tungen att gå.

Det skulle kunna vara så att jag lyckades mjuka upp benet under bilresan och nu när jag sprang och dessutom ökade på farten att det låste benet. För jag hade tom svårt att gått.

Efter "löparrundan" fick jag lite björnmassage av barnen. Frågan är om jag ska vila nu ett tag och forsätta vila och samtidigt massera mig själv med en tennisboll. Så snart, hoppas jag få springa helt smärtfritt,

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.