Trail & Inspiration

Samarbete med företag / Reklam i bloggar

Ämnet diskuteras ofta och det tycks och tänks oerhört mycket!
Är det ok att ta emot gratis produkter med motkravet att ”bara” skriva om det? Blir (många) bloggare utnyttjade? Eller ställer (vissa) bloggarna för höga krav?

Personligen kan jag tycka att det är helt ok att få en testprodukt, för att sedan skriva ett inlägg om den. Under förutsättning att det är någonting som känns rätt för min blogg, som jag själv tycker känns intressant och som inte innebär krav såsom:  ”Vi vill att du skriver så här och så här”. Ska jag recensera en produkt vill jag skriva exakt vad jag tycker! Och det kan vara både positivt och negativt.

Sedan kan jag även förstå de som anser att många bloggare ”säljer sig billigt”. Ett par strumpor för 150 kr i utbyte för en reklamplats som inte kostar företaget många kronor. Istället för att lägga på åtminstone/minst en nolla (eller fler) för att betala en skälig ersättning för annonsutrymme!

bloggsamarbete

.
Jag tror att det där handlar mycket om hur  stor blogg företagen tar kontakt med.

Mindre bloggare får inte lika mycket förfrågningar så de kan välja och vraka. Och de kan nog tycka att gratis produkter är en skälig ersättning, medan en större bloggare (som kanske säljer annonsutrymme redan) tycker att en gratisprodukt inte alls känns rimlig.

Man kan ju även fundera över hur vissa tänker när de skickar ut mail om samarbete. Dels fullkomligt lyyyyser det ”massmail” när man läser, (snälla, läs min blogg först och skriv ett mer personligt mail!) och dels får man frågor som t.ex:
”Kan du tänka dig att skriva ett inlägg om oss/våra lån om du får X antal kronor”?
Eh… Kanske. Om jag hade skrivit om ekonomi. Inte när jag skriver om träning och terränglöpning…!

Återigen, läs gärna bloggarna ni ska samarbeta med först.  Får man seriösa/ intressanta förfrågningar är ett samarbete alltid intressant.

Vad tycker ni i frågan om bloggsamarbete/reklam?

Ni kan även läsa intressanta inlägg om ämnet hos både Caroline, Mammaspring, och MissAgda!


Tagged: bloggar, bloggreklam, bloggsamarbete, reklam, samarbete

2 kommentarer till inlägget

Lennart
1971 • Vallentuna
#1
24 februari 2013 - 12:51
Vad glad jag blir att du lämnar din syn. Det finns mycket att säga, och alla tycker inte lika, men det viktiga är att vi inte blir ovänner :-).
Malin Johansson
1980 • Alingsås
#2
24 februari 2013 - 12:54
Absolut inte. Man kan väl tycka olika och respektera det. :-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.