Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!

Kombinera olika träningsformer

För att nå målen med min löpning har jag sökt upp olika träningsprogram. När jag har granskat dem har jag funderat på hur jag ska klara av att hålla dessa program och ändå få in de övriga. Planen jag gjorde upp håller inte för träningsprogrammen jag hittat.

För att få lite hjälp har jag skrivit till Fitness träningsexpert och startat en tråd på jogg.se i deras forum. Svaret från Fitness får jag om jag har tur i nästa nummer. Men på forumet har det kommit flera tips.

Tips 1: Planera varje vecka i förväg för att hinna med och få till träningsprogrammen.

Tips 2: Priorietera, vilken träningsform jag vill satsa på

Tips 3: Planera in 1 vilodag

Tips 4: FIRST-träning. En träningsform som utgår från att man ska träna mer varierat och springa endast 3 gånger i veckan. Run Less For More Results.

Det sista tipset skulle faktiskt göra att min träningsplanering håller. Jag vill ju springa, spela basket och gå på klasser på gym. :) Fick också en länk till ett träningsprogram för 5K och 10K.

Det ska jag kolla in mer av.

http://www.runnersworld.com/race-training/run-less-more-results?page=single

Nu börjar planen ta form för att nå mina mål. Och helgen här har ägnat mig åt att fira, precis som jag lovat mig själv. Idag söndag har jag tagit mig en löparrunda. Jag har ännu inte mätt upp hur långt det blev men ca 32 min blev det innan frukost i varje fall.

Nu ska jag åka iväg till min mormor och morfar och kanske kommer jag hem med ett nytt köksbord.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.