kom ihåg dig

December tågade in och över en natt blev allt så nödvändigt. Julkalendrar av de mest fantastiska slag i bloggar och i nätbutiker. Rea, fantastiska priser, härliga träningstips, uppmaningar, utmaningar, inspirationer, desperationer. Testa, laga, prova, gör. Köp, skapa, baka, pyssla, kom ihåg.

Det enda du egentligen ska komma ihåg är dig själv. För utan dig blir det varken mer december eller mer jul. Drunkna inte i den här månaden. Läs inte ”såhär slipper du julstressen” – för visst vet du att det bara är du som kan bestämma över den. Bestämma hur mycket och vad du gör och vill göra.

Ta en penna. Skriv fem saker på ett tomt papper – saker som du verkligen vill ha fixade för att det ska bli en bra månad för just dig. Jul eller ingen jul. Välj dina punkter med omsorg. Sen sätter du in de fem sakerna i kalendern. Allt utöver det kan räknas som bonus. När du har planerat in dem i kalendern så tar du en dag i taget. Du tränar det du vill och hinner, du får så mycket frisk luft du kan och vill och du äter precis det du mår bra av. Det kallas att unna sig. Alla borde unna sig en sammanbrottsfri december. För oss själva och för våra nära.

December kommer nämligen nästa år också. Helt säkert. Lika säkert som att det är du själv som sätter ribban. Sätt den nu så att du kan skutta över med ett fniss och inte så högt att du får ljumskbråck, nackspärr och grått hår i hoppet.

Keep sane.

 

 


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.