SEX MÅNADER KVAR

Då var första decemberpasset är avklarat! Kallt, underbart och ganska livsfarligt. Ingen lera i Änggårdsbergen idag men å andra sidan frost och en hel del is. Jag är ingen rutinerad vinterlöpare så jag är inte van vid att behöva titta var jag sätter fötterna utan jag har snarare en tendens att "meditationsspringa" dvs låta tankarna vandra iväg någon helt annan stans och bara låta kroppen sköta sig själv. Den tekniken funkar inte riktigt lika bra när man springer i skymning i en kuperad skogsterräng tyvärr... En halvvrickad fot och ett blåslaget knä senare så kom jag iaf hem.

Har sedan augusti ökat träningsvolymen en hel del och målet har varit att springa 4 mil/ vecka i snitt för att vara redo för det 26 veckors träningsprogram som vi kör i gång med den kommande veckan. I och med fredagens 19 kms pass kom jag upp i 633 km från augusti dvs drygt 158 km i månaden så jag lyckades nästan. Eftersom den största utmaningen varit den mentala - att hålla i över tid så är jag nöjd med hur bra jag hållit i gång löpningen även nu när det är mörkt och kallt. Absolut tillfredsställande att veta att jag fått många mil i benen sen augusti men det är framför allt mitt mentala självförtroende som stärkts. Nu har jag sex månader av (relativt) strukturerad träning framför mig innan det är dags för första maran - känner mig pepp!

På onsdag kör jag igång med min löpskolning med PT-Mikaela. Har blivit ganska medveten om min kropps lealöshet sen jag var hos henne senast och jag inser att jag absolut behöver börja prioritera både rörlighet och styrka om jag ska hålla i längden. Ska därför bli jättekul och givande att börja träna tillsammans med Pt-Mikaela - jag som alltid önskat mig en egen PT :)

www.letusrunamarathon.com

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.