Vaggeryd - en kommun i rörelse

Svettig på JobbetFler och fler kommuner satsar på friskvård. Som anställd är det idag nästan en självklarhet att det finns någon form av friskvårdsplan hos arbetsgivaren. Att företag lägger pengar på friskvård är dock inte detsamma som att skapa en hållbar friskvård. Det handlar ofta mer om att göra något, snarare än att göra något som ger effekt och hållbarhet. Friskvårdsbidrag, lite rabatterad massage och kanske 4-8 veckorsprojekt är idag vanliga och snabba lösningar som tyvärr ger mycket liten effekt.


Men många arbetsgivare har blivit mer kreativa än andra i sina friskvårdsupplägg.

Vi träffade förvaltningschef för Per Erik Lorentzon som ville prova något nytt tillsammans med sina medarbetare.

– Vi sätter stor vikt i att vara en attraktiv arbetsgivare och då duger det inte längre med att bara erbjuda friskvård. Vi vill verkligen satsa på vår personal och bidra med effektiv och hållbar friskvård, något som får alla anställda i rörelse. Inte bara dem som tränar regelbundet sedan tidigare, säger Per Erik.

Kommunen tog hjälp av friskvårdsbolaget Sport Competence och satte ihop en långsiktig plan för satsningen som för övrigt också har hög evidens. Målet var att minska sjukskrivningar, den psykosociala ohälsan, samt att skapa en positiv teamutveckling i ledning- och personalgrupperna. Därför inleddes satsningen med en medarbetarenkät för att kunna mäta resultatet i slutet på året.

I vårt friskvårdspaket ingår fysiska aktiviteter, men vi lägger också stor vikt på utbildning. Det var en av anledningarna att vi valde just Sport Competence. Alla våra medarbetare fick från dag ett tillgång till över femtio ledande experter inom träning, motion och wellness via digitala föreläsningar och vi nyttjar även sk. live webbinar där vi träffar och kan diskutera med experterna. Live webbinaren var mycket uppskattade och sammantaget blir det en mycket kostnadseffektiv lösning. Syftet var att hela tiden att varva teori med praktik, inspirera och motivera till rörelse och undvika de klassiska dipparna mellan våra gemensamma aktiviteter, säger Per-Erik.

För att få full koll på hur träningen fortskrider registrerar varje medarbetare sin träning i en digital lösning i form av en lättanvänd, individanpassad mobil app och webbsida. Där delas de in i lag med tävlingar och utmaningar.

Allt vi gör ska resultera i ökad rörelse och det tjänar vi alla på. Friskvård är inte bara motion. Det ska var kul att gå till jobbet och känslan är att detta har lett oss in i en positiv spiral. Innan sommaren planerar vi att koppla på fler enheter och avdelningar vilket alla ser fram emot.

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.