Ställ bilen, samla poäng!

Svettig på JobbetVi använder bilen allt mer, även till kortare sträckor. Genom att byta ut bilåkandet kan du gynna både den egna hälsan och miljön. Visste du att en genomsnittlig bilist släpper ut 4-5 gånger mer koldioxid och andra växthusgaser än dig som tar bussen?

 Det finns gott om möjligheter att minska på bilåkandet. Elcykel kan vara ett bra alternativ om du har en bit till jobbet, men inte vill blir för svettig och behöva duscha när du kommer fram. Ett annat alternativ är att ibland jobba hemifrån om den möjligheten finns. Tåg, buss eller promenad är förstås också toppenalternativ. Är du tvungen att ta bilen är räddningsplankan samåkning, bilpool och miljöbil.

 Visa miljöhänsyn genom att hitta alternativ till bilen. I vår utamaning Frisk Effekt 2.1 är bilalternativ dessutom poänggivande. Att ta bussen till jobbet hjälper inte bara miljön utan ger dessutom 15 poäng till dig och laget i utmaningen. Vardera väg. Dessutom. Skulle du promenera eller cykla till och från jobbet ger det DUBBLA poäng i dagboken. 

Källa: Naturskyddsföreningen

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.