Från två till två miljoner - bygg er gemenskap

TipsMed erfarenhet från att, med två tomma fötter, ha byggt om Sveriges största träningsgemenskap.
Med kunskaper om vår mänskliga natur. Kännedom om vårt oerhörda behov att få tillhöra för att bli lyckliga.
Med nycklarna till hur ni skapar ett starkt TILLSAMMANS i vardagen föreläser nu Jogg.ses grundare.

Nisse och Krister bodde grannar. Hade småbarn och hann inte riktigt med. Så de började springa. Tillsammans.  Njöt av den uråldriga cocktailen endorfiner och gemenskap. Så när Nisses knä började protestera ville de fortsätta "umgås". Han programmerade en enkel dagbok som Krister fick fylla i med sin "tjuvträning".

Dagboken motiverade dem båda. De insåg att de var nåt på spåren och reggade domänen Jogg.se. Med ambitionen att göra träningen social. Utan pengar och utan kontakter började de skapa. Viljan var att tillföra en mänsklig gemenskap. Ett sammanhang i samklang med vår inre natur. 
Alla skall med och alla är lika mycket jogg:are
  var mottot.

Idag, 10 år senare, driver de Sveriges största träningsgemenskap. Svetttigfamiljens fem sajter, två appar, podd och allt annat som hör till samlar långt över 2 miljoner svenska motionärer.

Nu föreläser och hjälper de andra att hitta nycklarna till att bygga ett TILLSAMMANS på arbetsplatser, idrottsföreningar och i vardagen. Det blir en djupdykning i vår hjärnas kemi, träningens byggande kraft och den empatiska stenåldersmänniskan inom oss alla.

Bokningar sker på krister@jogg.se lr tlf 0703-1629514 kommentarer till artikeln

1972 • Landvetter
#1
23 oktober 2015 - 23:47
Bra jobbat Krister och Niklas! Ni har gjort detta mycket bra!
1961 • Göteborg
#2
24 oktober 2015 - 15:37
Blev det inte en nolla för mycket nu? Tvåhundratusen motionärer handlar det väl om? Inte heller illa, men inte är nästan var fjärde svensk aktiv här.
1976 • Alingsås
#3
11 november 2015 - 15:20
Tricky

300.000 reggade konton.
Långt över 2 miljoner unika besökare och användare på året :)
1961 • Göteborg
#4
11 november 2015 - 18:03
Nej, tyvärr Krister. Din matematik stämmer inte. Till att börja med: "unika webbläsare" är inte samma sak som "unika besökare", än mindre "unika användare".

Enligt KIA-index peakade jogg.se vecka 20 2014 med nästan 100.000 unika webbläsare. Medelvärdet per vecka det senaste året är 65.331. Självklart går det inte att lägga ihop veckosiffrorna för att få en årstotal. Nu har jag inte tillgång till statistik från de övriga sajterna, men jag utgår från att besökarantalet är betydligt lägre där. Dessutom överlappar naturligtvis användandet delvis mellan sajterna; samma personer besöker t ex både jogg och cykla. Samt att samma användare går in via flera plattformar och därmed räknas som unika webbläsare. (Ta mig som exempel: går in via jobbdatorn, hemmadatorn, telefon och paddan i princip varje vecka.)

För att vara "användare" måste man ju ha ett registrerat konto, och 300.000 reggade konton stämmer inte heller riktigt. Senaste registrerade användare fick id ~280.000, och ID:t är gemensamt över alla sajter. En hel del av de registrerade kontona är dessutom "döda" och har inte använts på år och dag.

Jag vill inte på något sätt dissa dig (det vet du!), men när du presenterar orimliga siffror reagerar jag. Att var fjärde svensk, från spädbarn till pensionär, skulle vara användare här faller ju på sin egen orimlighet.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.