Mongoliska derbyt. Vackert. Å roligt nästan jämt Foto: Richard Dunwoody / http://www.theadventurists.com/mongol-derby

Musses Horsemongo - Hela balunset. I bilder

BloggEfters sitt Monolian Derby, 10-dagarsriten över den mongoliska stäppen, landade Musse i Sverige. Tillslut. Det gjorde oxå alla de foton som fastnat i den bristfälliga täckningen. Här kommer de. Tillsammans med tillhörande kommentarer.

Kvällen innan starten spårade såklart ur. Inte för att jag drack men det fanns en och annan som gjorde det. Och det med besked. En ordentlig genomkörare. En i teamet tränade mma så vi pratade om det. Slutade med att vi låg och grapplades på steppen. I mörkret ser man inte hur stenigt och kargt det är. Morgonen efter funderade jag på om jag bränt mig i solen dagen innan. Det visade sig att hela ryggen var uppskrapad. Men det var det värt. (Bilden är inte från grapplingen på kvällen utan när Per testar sin sadel. På mig. Den satt bra.) foto: Roisin McCourt


Vi fick möjligheten att träningsrida lite innan det hela drog igång. Testa att navigera. Känna på den mongoliska kruthästen. Den här magra stackarn ser inte mycket ut för världen men det var ett himla tryck i spetan. Sjukt roligt.

Mongolisk stil. Herre i rött. Han såg ut som den Mongoliska Muhammed Ali.

En drömbil. Som en fyrhjulsdriven folkabuss. Men nu får det tyvärr vara med drömbilar på ett tag. I alla fall ryska drömbilar.Tredje dagen. Per och jag red ut med Mikael (mannen till fots längst bak). Bara en bit från lägret bockar Mikael's häst av honom och kommer undan med en hårsmån från att bli sparkad i ansikten men blir träffad på axeln. Hästen blir infångad av herdarna från lägret. En timme senare blir Micke avbockad för tredje gången men nu sticker åbäket. Per och jag jagar hästen i över en timme till häst. Väldigt roligt och framförallt svårt eftersom det är första gången jag ägnar mig åt en sån här övning. När vi tillslut får tag i han har han bestämt sig för att han avskyr Micke. Han får inte komma i närheten av hästen. Det blir en lång promenad till nästa häststation. Foto: Richard DunwoodyHittade en bild där jag påminner om den gnagare jag åt lite senare.Per och jag red några riktigt trevliga kämpar. Per's häst var glad trots att den inte hade öron. Den sprang lika bra utan vill jag lova. Vi tog oss fram varsomhelst med dom. I en jävla fart.


Vi kom in sent till den här häststationen. Fastnade i en lång svårförståelig diskussion om brottning med en av sönerna i familjen. Han pratade mongoliska och jag svenska. Men det hindrade oss inte. Per hade passat en plats till mig men det var trångt. När jag skulle knöla mig in kom den här kvinnan och hämtade mig. Hon var glad att jag livat upp stämningen med hennes son. Hon bjöd mig att sova i köket. Det var varmt och skönt där. Lyssnade på hedarna och fick köttben serverat till soppan. Somnade till mongoliskt prat. Jag vaknade av att hon stod och gjorde frukost med resterna av köttbenet i min hand.Mongoliska barn. Hela tiden såg man dom ta ansvar. Barn som hanterade getter. Jättemånga getter. Band upp min häst efter att den sparkat mig och gjort fullständig cirkus med mig. De fick mig att tänka att jag vill också ha barn som kan valla boskap. Men jag inser såklart att det skulle bli konstigt i Stockholm.


Mongolisk stil. Bredbent. Stolt och med stil. På steppen verkar det inte finnas kill- och tjejfärger. Mycket klädsamt.Mongolisk heminredning. Kött i vägg. Praktiskt och snyggt.


Exakt såhär jobbigt, vackert och underbart var det.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.