Löpning Kost & Näring 5 inlägg 2339 visningar

Bra mellanmål?

1993 • Segmon
#1
23 januari 2010 - 22:35
Gilla 
Hejhej! :)

Jo, jag behöver lite tips på bra mellanmål som man kan ha med sig i väskan. Jag tar bussen till träningen direkt efter skolan och behöver något som är smidigt att bara ta fram. Blir ofta nötter och frukt nu, men det blir lite enformigt i längden... Tränar friidrott btw.

Tack!! :D
1991 • Oskarshamn
#2
24 januari 2010 - 21:10
Gilla 
Hej!

När det gäller mellanmål strax innan träning så är det viktigt att man inte för i sig för stor andel snabba kolhydrater. Får man det så kommer blodsockret gå rakt upp för att sedan sjunka under träningen och effekten av det blir ju att man kommer prestera dåligt på träningen.

Det bästa man kan äta i ditt fall är nog faktiskt just frukt och nötter samt att se till att få i sig tillräckligt med vätska i god tid innan träningen. Däremot kan man ju alltid försöka variera lite genom att ha en enkel fruktsallad med nötter i t.ex.

I övrigt är det mackor med olika pålägg och yoghurt man brukar ha som mellanmål men det kan ju av förståeliga skäl bli knivigt med det på bussen..
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#3
24 januari 2010 - 21:29
Gilla 
Jag tycker det funkar bra med baguette. I den kan man ha lite vad som helst. Slå in plast så är det mycket lätt att äta även på en buss!
1983 • Karlskrona
#4
24 januari 2010 - 22:27
Gilla 
Kokt ägg är proteinrikt och mättande.
1981 • Berlin, Tyskland
#5
25 januari 2010 - 00:50
Gilla 
Smoothie efter träning, med plantbaserade kolhydrater/proteiner/fettsyror är det som kräver minst energi/vatten/blod av din kropp att smälta.

Mixa färsk frukt (eller frusen) med hampaprotein/hampamjöl, dadlar(för sötma), banan, lite linfrön samt vatten (ibland tar jag även med sojamjölk).

Mättande, nyttigt, energirikt samt bar för kroppen. Brukar ta med i en flaska och dricka direkt efter träning.

Åså är det (oftast) supergott!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.