Löpning Kost & Näring 3 inlägg 3681 visningar

Bra mellanmål före träning?

1978 • Landvetter
#1
11 juni 2009 - 17:46
Gilla 
Jag brukar försöka komma ut på mina löprundor så fort jag kommit hem från jobbet under veckorna. Problemet med det är att jag har svårt att få i mig rätt näring under arbetstid och jag känner att jag inte alltid har den energi jag önskar.

Hittills har jag provat mackor, frukt mm ett par timmar efter lunch för att få ett par timmas matsmältning före löprundan. Tyvärr ger det mig inte den energi jag vill ha. Nu är frågan, är det någon som har liknanade "problem" och kan ge mig bra tips? Finns det bra "energybars" el dyl att äta före träning?

Jag är tacksam för alla tänkbara tips!
Michael
1982 • Haninge
#2
11 juni 2009 - 17:56
Gilla 
Jag brukar äta en mindre tallrik filmjölk med havregryn en 30-60 minuter innan, eller så gör jag en smoothie med fil/yoghurt, massor med frysta bär, en banan, ett rått ägg och eventuellt lite havregryn.. det fungerar för mig. Filen/smoothien fyller på med en behaglig mättnadskänsla och "tas upp snabbt", så jag slipper håll eller en klump i magen men det är viktigt att inte äta för mycket.

Det fungerar för mig på morgnarna i alla fall när jag är vrålhungrig och samtidigt vill ut och springa så snart som möjligt.
1984 • Göteborg
#3
12 juni 2009 - 20:31
Gilla 
Tänt på att det inte bara är energiintaget innan passet som är viktigt, det är viktigt under hela dagen om man tränar regelbundet. Får du inte i dig tillräckligt med energi under dagen är det nog svårt att ta igen det någon timma innan träning. Eftersom du skriver att du ändå äter något innan så kanske det är målen innan det som inte är tillräckligt energirika. Testa och äta lite extra någon dag för att se om det hjälper. Sedan så är det ju extra viktigt att äta något direkt efteråt ett pass för att fylla på depåerna. Men detta kanske du har koll på.
Annars så kan jag personligen rekommendera nötter med något tillbehör som fil eller keso som mellanmål. Ta lite kanel & russin i så blir det extra gott. Det innehåller mycket energi =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.