Löpning Löparkompisar & kontakt 3 inlägg 2599 visningar

Vilken förening i Linköping är bäst?

1999 • Linköping
#1
26 februari 2019 - 19:26
Gilla 
Springer ofta ensam och känner att jag vill ändra på det. Funderar på att gå med i någon förening både för att ha mer roligt närja springer, men också för att få någon slags coach för att förbättra min teknik och sådant.

Har kollat runt lite och det verkar finnas 3 som är ganska etablerade här i Linköping. Linköpings Löparklubb, Ik Akele och NocOut. Vet inte riktigt vilken man ska välja. Vill helst gå med i den som har flest pass och tar det mest seriöst då jag vill utvecklas. Undrar då om någon här i forumet har erfarenhet av någon av de samtliga föreningarna!
Jasko - Yugo Boss
Dubai
#2
26 februari 2019 - 21:18 Redigerad 27 februari 2019 - 21:28
1 Gilla 
Jag har goda kontakter med samtliga föreningar du nämner.

Väljer du Akele förväntas du hjälpa till på deras egna arrangemang, t.ex. Blodomloppet. Samtidigt är Akele väldigt generösa och betalar startavgifter till lopp upp till 300 kr. Ett årsmedlemskap kostade förra året 250 kr.
Långpass på helgerna är frekvent förekommande liksom två kvalitetspass i veckan.

Väljer du NocOut kommer du få extremt många att träna med, på gott och ont. Det brukar vara upp emot 100 personer på intervallpassen, varje onsdag. På helgerna erbjuds långpass i olika grupper beroende på nivå. På våren brukar backpass tillkomma på måndagar. NocOut har väldigt få egna arrangemang vilket gör att man inte behöver vara funktionär etc. Medlemsavgiften är 500 kr/år, 2018. Fundera över vem du är som person. Vissa kan uppleva NocOut som elitistisk. Många välutbildade och på höga poster, både inom privat och offentlig sektor är medlemmar i klubben. Risken är att en ung person lätt hamnar utanför en sådan gemenskap om man saknar social kompetens.

Linköpings löparklubb är en relativt liten klubb där alla syns. Det finns snabba löpare från Eritrea (milen på ca 33 min) som du kan få sparring av om du är på den nivån. De har träningar ett par gånger i veckan. Medlemskapet är något dyrare, 800 kr/år. Medlemmar upp till 20 år betalar dock enbart 50 kr/år om jag minns rätt.

I Linköping finns även LGIF som har mer fokus på teknikgrenar, sprint och medeldistans. Det är den enda riktiga friidrottsklubben i stan. LGIF har träningar varje dag, beroende på grupp. Här finns även möjlighet att bli coachad av utbildade tränare. Ungdomarna kör mycket teknikträning. Medlemskapet är ganska dyrt (över 2000 kr/år) där en stor del av kostnaden utgörs av träningsavgiften för uthyrning av inomhusarena.
1999 • Linköping
#3
28 februari 2019 - 19:42
Gilla 
#2 Jasko Tack för informationen. precis vad jag letade efter!
Tycker efter dina beskrivningar att LGIF låter roligast och lite mer det jag är ute efter, ser dock precis som du säger att det är väldigt dyrt och att de inte fokuserar på längre distanser, inte äns längre än 5km om jag läst rätt..

Annars tycker jag nog Linköpings Löparklubb låter som något för mig. Ligger inte i närheten av milen på 33min men sålänge man kan få lite mer individuell coachning (som man antagligen inte får när det kommer ca 100pers) så är jag nöjd. Skulle inte säga att jag är socialt inkompetent men kan tänka mig att man knyter mer med en mindre grupp vilket också ger en fördel till LL.

Hört mycket gott om Ik Akele (man ser dom ofta i spåren) men gillar verkligen inte tanken på att man förväntas hjälpa till i deras evenemang, man vill ju tävla!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.