Styrke-/gruppträning Kost & energi 3 inlägg 476 visningar

Mindre fett, mer muskler

1966 • Vännäs
#1
4 maj 2018 - 12:49
Gilla  
Hej!

Jo, jag undrar om mjölk är ett bra sätt att få i sig proteiner för att bygga muskler eller innehåller mjölk för mycket energi så det blir mer fett än muskler av det hela. Jag började tillföra mer kött o mjölk till min kost när jag började stryketräna o lägger nu på mig fett så jag undrar om där finns några andra sätt som t.ex. proteintillskott för att höja intaget av proteiner utan att höja intaget av kolhydrater o fett.
1980 • None
#2
22 maj 2018 - 12:44
1 Gilla  
Skriv upp vad du äter under en vecka. Prick allt. Sedan kan du se vad du verkligen får i dig. Mjölk kommer garanterat inte vara boven.

Proteiner finns i kyckling, tonfisk, kött osv. Inget behov av tillskott om du inte kör på väldigt hög nivå. Ät som vanligt ät allt, men ta mer kött och mindre potatis, mindre sås osv.

Sen räcker det inte att uppenbara sig på gymmet utan ta i så mycket det bara går och se till att isolera just den muskelgrupp du tänkt träna. Biceps tex, lås fast armen stenhårt och rör bara biceps, inget svingande, inget häv med axlar eller knäböj. Behöver du trixa upp vikten så är den för tung. Lasta av, ut med bröstet, lås armen och rör bara biceps. Det är inte mjölkens fel ;)
1973 • Åkersberga
#3
24 maj 2018 - 09:23
Gilla  
Så länge du sakta blir starkare dvs orkar lyfta tyngre vikter, fler set eller repetitioner så är du på rätt väg att bygga mer muskler. Att mäta sin kroppsfett är komplicerat och många ggr det man tror är fett är vätska eller uppsvullen mage etc.
Jag tycker man får i sig mycket mejeriprodukter dagligen på en eller annan väg och använder vegetariska proteinkällor att komplettera min kost med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.