Löpning Träning 4 inlägg 2088 visningar

Konstant Andfådd 1 vecka efter löppass!

Skärhamn
#1
16 april 2018 - 10:32
Gilla 
Tränar inför varvet, sprungit det många ggr.. även kört Vasaloppet iår så tränat mkt. Brukar normalt känna lite som träningsvärk i andningen dagen efter jag sprungit långt (2 mil) svårt att ta djupa andetag. Håller mej mest runt 1,3 mil annars. Men nu har jag varit Andfådd konstant i över en vecka efter ett 2 milspass där jag tog ut mej ordentligt.. Har bra kondition o van att träna mkt. Har någon varit med om liknande? Va till kiropraktorn som fixade alla låsningar men blev inte bättre ändå. Kollade hjärta o lungor på akuten o det verkade jättebra. Undrar hur länge man behöver vila o vad det kan bero på!?
Nea
1977 • Västerås
#2
16 april 2018 - 21:15
Gilla 
Magnesium hjälper musklerna att slappna av, kan ju hjälpa lite om det är en liten brist på magnesium. Jag hade kramper tog magnesium ett tag vips borta. Tänkte om andfådd att kan ju vara något med ansträngda muskler i bröst partiet vid lungorna. Har inte upplevt så pass länge men mitt varade en hel dag och då var det -20 grader Celsius ute.
järn plus c vitamin kan ju hjälpa syreupptaget.

Prova ta:
magnesium - musklerna (ta på kvällen trött blir man av magnesium)
zink - immunförsvaret
järn plus c vitamin - syreupptagningen (eller blutsaften brukar hjälpa)
och göra andnings övningar = yoga eller meditation.
(Avslappnande är aswaganda KSM 66 minskar stressen och muskler.)

Var rädd om dig blir värre uppsök akuten igen!
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#3
16 april 2018 - 21:46
1 Gilla 
Eller bättre uppsök läkare under ordnade former om detta är återkommande eller pågår ett tag. På akuten har de inte tid att göra någon större undersökning som det inte är just akut. Bättre att se till att få remiss och bli ordentligt undersökt då.
1981 • Tranemo
#4
17 april 2018 - 09:20
Gilla 
Kanske helt taget ur luften, men har du funderat på pollen? Är det endast den här veckan som du har känt det här problemet så kan ju pollen vara med och spöka.
Jag har själv en hel del problem med det, ena dagen stark som en oxe när jag cyklar och två dagar senare kan jag inte känna igen mig själv när jag cyklar betydligt lugnare och borde andas lätt och ha låg puls. Har inte känt problem med pollen förrän förra våren, men då kom det över en natt, liksom jag känt den här veckan. Tungt att andas, dålig återhämtning och allmänt hängig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons